ΑΘΗΝΑ
11:43
|
08.08.2022
Υπόδειγμα η Σομαλία για την σημασία που δίνει η Τουρκία στην ανάπτυξη της Αφρικής, είπε ο Ερντογάν συναντώντας στην Άγκυρα το Σομαλό ομόλογό του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σομαλία είναι «το κύριο παράδειγμα» που δείχνει τη σημασία που δίνει η Τουρκία στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική ειρήνη και την σταθερότητα της Αφρικής δήλωσε σήμερα νωρίς το απόγευμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντώντας στην Άγκυρα τον Σομαλό ομόλογό του, Χασάν Μοχάμαντ.

Ο Ερντογάν ανήγγειλε ότι η Τουρκία έχει παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια άνω του ενός δις. δολαρίων μέσα στην τελευταία δεκαετία. Πρόσθεσε ότι ο «κοινός βηματισμός» με την κυβέρνηση της Σομαλίας από το 2011 ως σήμερα συνέβαλε στην «αναζωογόνηση» της αφρικανικής χώρας  σε μία περίοδο κατά την οποία αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο κατάρρευσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι ο διμερής όγκος εμπορικών συναλλαγών ξεπέρασε το 2021 τα 363 εκατομμύρια δολάρια από μόλις δύο εκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2013. Πρόσθεσε δε με νόημα πως η μεγαλύτερη πρεσβεία της Τουρκίας στον κόσμο βρίσκεται στη Σομαλία.

Ο Σομαλός πρόεδρος ευχαρίστησε την κυβέρνηση Ερντογάν για τις επενδύσεις στη χώρα του και για τις προσπάθειες που καταβάλλει σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση μίας νέας ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει λόγω παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας.

Πριν μεταβεί στην Άγκυρα ο Σομαλός πρόεδρος επισκέφθηκε κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων του σομαλικού στρατού σε επαρχία της δυτικής Τουρκίας εκφράζοντας την «ευγνωμοσύνη» του στην Τουρκία για την «πολύτιμη βοήθεια στον τομέα ασφαλείας», που παρόλα αυτά δεν έχει συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ που εξακολουθούν κατά διαστήματα να εξαπολύουν αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα, Μογκαντίσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επικοινωνία Χανίγια – Τσαβούσογλου για την επίθεση στη Γάζα

Από διευθυντικά στελέχη της Qantas… χειριστές αποσκευών για τρεις μήνες

Γουότεργκεϊτ α λα Γκρέκα

Η Κίνα ανακοίνωσε νέες ασκήσεις κοντά στην Ταϊβάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα