ΑΘΗΝΑ
02:14
|
21.09.2024
Ο πρόεδρος της χώρας υπέβαλε νομοσχέδιο για τον τερματισμό της θερινής ώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Μεξικού υπέβαλε νομοσχέδιο για τον τερματισμό της θερινής ώρας, το οποίο αν εγκριθεί θα βάλει τέλος στην πρακτική της αλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο.

Ο υπουργός Υγείας, Χόρχε Αλκόκερ, δήλωσε ότι το Μεξικό θα πρέπει να επιστρέψει στο «ρολόι του Θεού» ή στη χειμερινή ώρα, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση των ρολογιών προς τα πίσω ή εμπρός βλάπτει την υγεία των ανθρώπων.

«Το συνιστώμενο είναι να επιστρέψουμε στη χειμερινή ώρα, η οποία είναι όταν το ηλιακό ρολόι συμπίπτει με το ρολόι των ανθρώπων, το ρολόι του Θεού», υποστήριξε ο Αλκόκερ.

Οι Μεξικανοί άλλαξαν τα ρολόγια τους προς τα εμπρός φέτος την 3η Απριλίου και η επαναφορά τους έχει προγραμματιστεί για την 30η Οκτωβρίου. Οι αλλαγές, εάν εγκριθούν, πιθανότατα θα ισχύουν για το επόμενο έτος.

Η αλλαγή θα σήμαινε ότι η Ώρα του Κεντρικού Μεξικού, η οποία ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μόνιμα δύο ώρες πίσω από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών. Επί του παρόντος είναι μία ώρα πίσω για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Η Γερουσία των ΗΠΑ τον Μάρτιο ψήφισε νομοσχέδιο για να μονιμοποιήσει την θερινή ώρα, αν και το μέτρο δεν έχει περάσει από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι, ενώ η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ελάχιστη, η επιστροφή στη χειμερινή ώρα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές στο Μεξικό, θέτοντας τις αγορές της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ τόσο «μπροστά».

Ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να διατηρήσει την θερινή ώρα για ορισμένες βόρειες συνοριακές πολιτείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα