ΑΘΗΝΑ
09:02
|
20.04.2024
«Είστε ο πρώτος πρωθυπουργός που αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας στον τόπο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μια ομιλία με «τόσα, μα τόσα ψέματα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής μετά τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών για την κοινωνική πολιτική.

«Μιλήσατε για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής πολιτικής, ξεχάσατε όμως να αναφέρετε πέντε λέξεις», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, και σημείωσε: «ακρίβεια, πληθωρισμός, βενζίνη, πανδημία, σκευωρία – Novartis».

«Μέσα σε 10 μέρες, κ. Μητσοτάκη, έχετε υποστεί 3 στραπάτσα: Πρώτο, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, δεύτερο, με το δικαστικό βούλευμα για τη Νovartis, και τρίτο με τη χθεσινή σας παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτήρισε, δε, την ομιλία του πρωθυπουργού «case study» για πολιτικούς επιστήμονες για το «πώς μπορεί κανείς, μέσα σε 46 λεπτά, να κάνει το μαύρο άσπρο και πώς να πει τόσα, μα τόσα πολλά ψέματα». «Η πραγματικότητα είναι που σας διαψεύδει όχι εμείς», συνέχισε, ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι για να μιλήσει για κοινωνική πολιτική, «ντύθηκε όχι σοσιαλδημοκράτης, αλλά ΚΚΕ».

«Μας είπατε εσείς ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, εσείς που φέρατε νομοσχέδιο με το καλημέρα για να καταργήσετε όλο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις, που καταργήσατε στην ουσία το οκτάωρο, που έχετε δημιουργήσει μια κατάσταση ζούγκλας για τους εργαζόμενους, που 35% των εργαζόμενων σήμερα είναι με μερική ή επισφαλή απασχόληση», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ στηλίτευσε ότι ο πρωθυπουργός παρουσιάστηκε «φιλεργατικός» και με «κοινωνικό πρόσωπο».

«Σήμερα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αφήσετε τα ήξεις αφήξεις και να δώσετε επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις. Γιατί με τα πολλά ήξεις αφίξεις θαρρώ ότι είστε ο πρώτος πρωθυπουργός στη μεταπολίτευσης που καταφέρνει από μόνος του να αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας στον τόπο» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας ενώ καλώντας τον πρωθυπουργό να σταματήσει τα παιχνίδια εντυπώσεων και τις διαρροές και να προκηρύξει εκλογές τον Σεπτέμβρη, γιατί η χώρα οδηγείται σε βαθύ αδιέξοδο από τις κυβερνητικές επιλογές.

«Ποιος αισθάνεται ασφαλής με την πορεία των εθνικών μας θεμάτων;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. «Το BBC ανακοίνωσε πως είμαστε η 4η χώρα στην ΕΕ και 8η στον κόσμο που έχουν δώσει τα περισσότερα όπλα στην Ουκρανία. Περισσότερα από τη Γαλλία, την Ιταλία. Γιατί βάζετε τη χώρα σε περιπέτειες, γιατί μας εμπλέξετε; Δεν μπορούσατε να είστε εναντίον της εισβολής και του Πούτιν χωρίς να γίνουμε μέρος της κρίσης;», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα