ΑΘΗΝΑ
02:15
|
04.05.2024
Ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ουκρανία κλήθηκε για να «ξεκαθαρίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία κάλεσε τον πρέσβη της Τουρκίας για να δωθούν εξηγήσεις αφού ανακοίνωσε ότι η Τουρκία επέτρεψε σε υπό ρωσική σημαία πλοίο που μετέφερε χιλιάδες τόνους ουκρανικών σιτηρών να αποχωρήσει από το λιμάνι του Καρασού.

«Λυπούμαστε που επετράπη στο πλοίο της Ρωσίας Zhibek Zholy, το οποίο ήταν γεμάτο από κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά, να φύγει από το λιμάνι του Καρασού παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στις τουρκικές αρχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο.

«Ο πρέσβης της Τουρκίας στο Κίεβο θα προσκληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας για να ξεκαθαρίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση», πρόσθεσε.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι οι τουρκικές αρχές δέσμευσαν το Zhibek Zholy, αφού το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι το πλοίο μετέφερε παράνομα 7.000 τόνους σιτηρών από το κατεχόμενο από τη Ρωσία Μπερντιάνσκ, ένα ουκρανικό λιμάνι στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διέψευσε εχθές την ανακοίνωση του πρέσβη της Ουκρανίας στην Τουρκία, αναφέροντας πως το Zhibek Zholy «υποβάλλεται σε τυπικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου υγειονομικού ελέγχου», προσθέτοντας ότι «Δεν γίνεται λόγος για κράτηση ή σύλληψη του φορτίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα