ΑΘΗΝΑ
13:39
|
24.04.2024
Στη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων το ποσοστό εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας υπερβαίνει το 80%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ποσοστό που κυμαίνεται από 79,9% ως 98% χρησιμοποιήθηκε η «ψηφιακή κάρτα εργασίας» σε σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες λιανικής και τράπεζες μέσα στην πρώτη βδομάδα εφαρμογής του μέτρου σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε και ανέλυσε το Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα:

  • Το ποσοστό των εργαζομένων στους δύο κλάδους που χρησιμοποίησαν την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, από την Παρασκευή 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα, διαμορφώνεται στο 79,9%. Επί συνόλου 120.344 εργαζομένων (117.017, αν αφαιρεθούν 3.327 στελέχη που κατέχουν θέσεις ευθύνης) στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, την κάρτα χρησιμοποίησαν το προηγούμενο 7ήμερο οι 93.440.
  • Στον κλάδο των σούπερ μάρκετ το ποσοστό διαμορφώνεται σε 80,4%, ενώ στις επιμέρους αλυσίδες κλιμακώνεται μέχρι και το 98%. Στη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων το ποσοστό υπερβαίνει το 80%. Ωστόσο, υπάρχουν και τρεις επιχειρήσεις με μονοψήφια ή και μηδενικό ποσοστό εφαρμογής. Το υπουργείο καλεί αυτές τις επιχειρήσεις να συμμορφωθούν αμέσως.
  • Στις τράπεζες ο μέσος όρος είναι 78,3%, τα ποσοστά φτάνουν μέχρι 100%. Ομοίως, η πλειονότητα έχει συμμορφωθεί, υπάρχουν όμως και λίγες περιπτώσεις μικρών τραπεζών με μηδενικά ποσοστά. Στις τέσσερις συστημικές τράπεζες το ποσοστό εφαρμογής κυμαίνεται από 74%-85%.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του, τα ποσοστά είναι ικανοποιητικά, αν ληφθεί υπόψη ότι στην Ψηφιακή Κάρτα εντάσσονται επί του παρόντος μόνο οι εργαζόμενοι με φυσική παρουσία, ενώ στις τράπεζες σημαντικός αριθμός εξακολουθεί να εφαρμόζει τηλεργασία, (τον Ιούνιο το ποσοστό των εργαζομένων σε τηλεργασία στις τράπεζες ήταν πάνω από 10%). Επίσης, αρκετοί είναι και οι εργαζόμενοι που λείπουν τον Ιούλιο σε θερινές άδειες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, θεωρείται αυτονόητο ότι το ποσοστό χρήσης της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας θα αυξηθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες, καθώς επιχειρήσεις και εργαζόμενοι εξοικειώνονται με το νέο σύστημα, ενώ εξαντλείται παράλληλα η περίοδος κατά την οποία δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις για τη μη ενεργοποίησή της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Έκθεση για ρατσιστική βία εκθέτει την κυβέρνηση: Από τη ρητορική μίσους στις επιθέσεις

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα