ΑΘΗΝΑ
22:44
|
05.12.2022
«Η λετονική κοινωνία πρέπει να αλλάξει την σκέψη της και να αποδεχθεί ότι η θητεία στον κρατικό στρατό είναι θέμα τιμής και καθήκοντος».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στην Λετονία σχεδιάζεται να περιλαμβάνει πολίτες της χώρας που ζουν στο εξωτερικό και γυναίκες σε υποχρεωτική αντί για εθελοντική βάση, δήλωσε ο Κασπάρς Γκάλκινς, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας στο κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Λετονίας, LETA.

Ο Γκάλκινς υποστήριξε ότι η στρατιωτική θητεία είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ του κράτους και της κοινωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε πολίτης πρέπει να συμμετέχει στην προστασία του κράτους. Αυτή η συμμετοχή είναι μία από τις σημαντικότερες εγγυήσεις ώστε η Λετονία να μην βιώσει την ρωσική στρατιωτική επιθετικότητα, επομένως η υποχρεωτική φύση της στρατιωτικής θητείας θα ισχύει και για τους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό και αντιστοιχούν στην ηλικία στρατολόγησης.

«Η λετονική κοινωνία πρέπει να αλλάξει την σκέψη της και να αποδεχθεί ότι η θητεία στον κρατικό στρατό είναι θέμα τιμής και καθήκοντος, όπως είναι, για παράδειγμα, στη Φινλανδία, όχι τιμωρία», δήλωσε ο Γκάλκινς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αν και επί του παρόντος η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία αφορά μόνο τους άνδρες, θα μπορούσε να καταστεί υποχρεωτική για όλους, καθώς η στρατολόγηση μόνο ανδρών βασίζεται σε οικονομικούς λόγους. Όπως αναφέρεται, το υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει την ισότητα των φύλων και εάν η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο είναι διατεθειμένα να χορηγήσουν πρόσθετη χρηματοδότηση, θα ήταν δυνατή η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία και για γυναίκες.

Προς το παρόν, είναι επίσης άγνωστο ποιες κυρώσεις θα προτείνει το υπουργείο Άμυνας για την εσκεμμένη αποφυγή της στρατιωτικής θητείας και εάν αυτές θα είναι διοικητικές ή ποινικές.

«Αυτή την στιγμή συνεχίζουμε να μελετάμε την εμπειρία της Φινλανδίας στον καθορισμό της ευθύνης για την εσκεμμένη αποφυγή της θητείας εθνικής άμυνας. كيف تربح في الروليت Ωστόσο, όπως έχει ήδη αναφερθεί, πρώτα απ ‘όλα, το υπουργείο Άμυνας ζητά μια ηθική αλλαγή στάσης. كيفية لعب بلاك جاك Η θητεία είναι προς το συμφέρον κάθε κατοίκου της Λετονίας», δήλωσε ο Γκάλκινς. العاب ربح

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επεισόδια με δακρυγόνα και χειροβομβίδες στην Καμάρα Θεσσαλονίκης

Ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας, Κύπρου και ΗΠΑ βλέπει ο Τζον Σαρμπάνης

Περισσότερα «μέτρα» στήριξης υπόσχεται το Eurogroup

Διαδηλωτές «πολιόρκησαν» το κυβερνητικό ανάκτορο της Μογγολίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα