ΑΘΗΝΑ
18:48
|
01.12.2022
«Εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί τις ερχόμενες μέρες, τότε η Ρωσία θα λάβει σκληρά μέτρα» είπε η Ζαχάροβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την λήψη «σκληρών μέτρων» σε βάρος της Λιθουανίας σε περίπτωση που συνεχιστεί η εμπόδιση της διαμετακόμισης ορισμένων αγαθών από και προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί τις ερχόμενες μέρες, τότε η Ρωσία θα λάβει σκληρά μέτρα εναντίον της Λιθουανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, παρατηρώντας πως «το θέμα έχει πάρει πολύ χρόνο για να επιλυθεί».

Η Λιθουανία έχει απαγορεύσει τη διαμετακόμιση αγαθών, από και προς τον θύλακα αυτό της Βαλτικής, επικαλούμενη τις κυρώσεις της ΕΕ.

Ποιο είναι το Καλίνινγκραντ

Το Καλίνιγκραντ που ήταν παλιότερα γνωστό ως Κένιγκσμπεργκ ή Καινιξβέργη είναι πόλη-λιμάνι με πληθυσμό περίπου 500.000 άτομα και διοικητικό κέντρο ρωσικού θύλακα που βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας στη Βαλτική Θάλασσα.

Η περιοχή συνορεύει με εδάφη χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και είναι γεωγραφικά αποκομμένη από την υπόλοιπη Ρωσία. Κατελήφθη το 1945 από τον Κόκκινο Στρατό και έκτοτε ο γερμανικός πληθυσμός διέφυγε ή εκδιώχθηκε.

Το Καλίνινγκραντ αποτελεί, ακόμη, έδρα της αεροπορικής βάσης Καλίνινγκραντ Τσκάλοφσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Ε.Ε.: Κοντά στο να αποφασίσει πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι

Τη χρήση ένοπλων ρομπότ από την αστυνομία ενέκρινε το Σαν Φρανσίσκο

ΟΕΝΓΕ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!»

Κόμμα του Κεμπέκ αντιτίθεται στον όρκο πίστης στον βασιλιά Κάρολο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα