ΑΘΗΝΑ
10:39
|
25.04.2024
Εκτεταμένα προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες αντιμετωπίζει ο Καναδάς μετά την άνευ όρων παράδοση του τομέα στο μονοπώλιο της εταιρίας Rogers.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτεταμένα προβλήματα σε υπηρεσίες Ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας αντιμετωπίζουν εδώ και ώρες εκατομμύρια Καναδοί καταναλωτές μετά την εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της καναδικής εταιρίας Rogers Communications Inc.

Η καναδική εταιρεία επικοινωνιών και Μέσων Ενημέρωσης που δραστηριοποιείται από το 1960 κυρίως στους τομείς των ασύρματων επικοινωνιών, της καλωδιακής τηλεόρασης, της τηλεφωνίας και του Διαδικτύου, επιβεβαίωσε την κατάρρευση σημαντικού μέρους του δικτύου της με αποτέλεσμα διαταράξεις στις τηλεπικοινωνίες επιχειρήσεων, πανεπιστημίων, τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών ή μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-18.png

Προβλήματα τηλεπικοινωνίας αντιμετωπίζουν ακόμη και οι αστυνομικές αρχές σε πολλά μεγάλα αστικά κέντρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε θέματα ασφαλείας…

«Αντιμετωπίζουμε διακοπή λειτουργίας στα ασύρματα και ενσύρματα δίκτυα τηλεπικοινωνιών. Οι ομάδες τεχνικών εργάζονται σκληρά για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία τους το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρία Rogers που λειτουργεί ουσιαστικά ως πανίσχυρο μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών στον Καναδά πάνω από μισό αιώνα έχει 10 εκατομμύρια πελάτες στο ασύρματο δίκτυο τηλεπικοινωνιών και 2,25 εκατομμύρια συνδρομητές στην παροχή υπηρεσιών Ίντερνετ. Είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός στο Οντάριο και μαζί με τις εταιρίες BCE και Telus Corp ελέγχουν το 90% της αγοράς τηλεπικοινωνιών στον Καναδά.

Καναδάς: Η Rogers εξαγοράζει τη Shaw για 16 δισ. δολάρια

Στις αρχές τρέχοντος έτους το Γραφείο Ανταγωνισμού Καναδά μπλόκαρε την προσπάθεια της εταιρίας Roger να εξαγοράσει την εταιρία Shaw Communications έναντι 20 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων για να μην γιγαντωθεί περαιτέρω το ήδη πανίσχυρο μονοπώλιο. Όπως αποδεικνύεται, αυτό δεν ήταν διόλου αρκετό για να αποτρέψει εκτεταμένα προβλήματα όπως τα σημερινά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα