ΑΘΗΝΑ
16:27
|
29.09.2024
Να διευκολύνει την διαδικασία απέλασης όσων έχουν κριθεί ένοχοι για αδικήματα επιχειρεί η Γαλλία, χαϊδεύοντας τα ακροδεξιά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να καταστήσει δυνατή την απέλαση «κάθε αλλοδαπού που κρίνεται ένοχος για τέλεση σοβαρής αξιόποινης πράξης, ανεξάρτητα από την διάρκεια και την κατάσταση της παρουσίας του στην εθνική επικράτεια» στοχεύει η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν (Gérald Darmanin) , σε μια ευθεία απεύθυνση στα ακροδεξιά αντανακλαστικά των υποστηρικτών της. 

«Σήμερα, ένας αλλοδαπός που έχει διαπράξει σοβαρές πράξεις δεν μπορεί να απελαθεί εάν πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το να έχει φτάσει στο έδαφος της Γαλλίας πριν από την ηλικία των 13 ετών» ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην  Le Monde, συμπληρώνοντας πως  η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αρθεί το κριτήριο που αφορά στην ηλικία άφιξης στη χώρα όταν πρόκειται για την απέλαση μη Γάλλων υπηκόοων που έχουν κριθεί ένοχοι για σοβαρά αδικήματα.

Η νέα αυτή διάταξη πρόκειται να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Ζ. Νταρμανέν, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως «είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, να τροποποιήσουμε και να βρούμε σημεία συνεννόησης με τους ρεπουμπλικανούς, τους κεντρώους, ακόμη και με μέρος της αριστεράς για να περάσει αυτός ο νόμος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στον Κολωνό – Ένας τραυματίας

33 νεκροί, 195 τραυματίες από τις χθεσινές ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο

Κασσσελάκης: Δεν ήλθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Κύπρος: Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή έξω από βρετανική βάση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα