ΑΘΗΝΑ
15:28
|
17.11.2024
«Δεν υπάρχει πολιτικό μέλλον» χωρίς ενότητα είπε ο Αλμπέρτο Φερνάντες, μετά τις εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό του Frente de Todos.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, μετά τις εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό του Frente de Todos που ακολούθησαν την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας Μάρτιν Γκουζμάν εν μέσω διαδηλώσεων κατά της αύξησης του πληθωρισμού και ενώ η χώρα διέρχεται περίοδο οικονομικής και πολιτικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του telesur.

«Δεν υπάρχει πολιτικό μέλλον εάν αυτός ο πρώτος κρίκος, που είναι η ενότητα και που περιλαμβάνει όλους μας, δεν οικοδομείται και δεν ενισχύεται καθημερινά» δήλωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής κατά τη διάρκεια ομιλίας του το Σάββατο στη βόρεια πόλη Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν με την ευκαιρία της επίσημης τελετής για την Ημέρα Ανεξαρτησίας. 

Την ίδια ώρα εξαπέλυσε δριμεία κριτική εναντίον όσων «σπέρνουν την αποθάρρυνση» μεταξύ του λαού, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, τα μέσα ενημέρωσης και τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι, κατά τη γνώμη του, δημιουργούν αντιπαραθέσεις για να διχάσουν το έθνος.

Από την άλλη πλευρά, σε δηλώσεις του στο τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι C5N, ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει διαφορές «επί της ουσίας» με την αντιπρόεδρο της χώρας, Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ. «Μπορεί να έχω διαφορές με την Κριστίνα, αλλά δεν τις έχω επί της ουσίας. Εκπροσωπεί τα ίδια συμφέροντα με εμένα. Μπορεί να έχω διαφορές ως προς τον τρόπο εφαρμογής του ενός ή του άλλου μέτρου, αλλά όχι ως προς την ουσία», δήλωσε.

Οι εντάσεις δημιουργήθηκαν μετά την επίτευξη συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για την αποπληρωμή του χρέους που είχε αναλάβει η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι, του Μάρτιν Γκούζμαν, του πρώην υπουργού Οικονομίας της Αργεντινής, δημιουργώντας ρήξη στο μπλοκ του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας επικρίθηκε δριμύτατα από όλες τις πλευρές για την αύξηση του πληθωρισμού καθώς και για το οικονομικό πρόγραμμα που συμφωνήθηκε με το ΔΝΤ, το οποίο προέβλεπε, μεταξύ άλλων, τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Εντέλει υπέβαλε την παραίτησή του πριν από μία εβδομάδα, απόφαση την οποία ο αντιπρόεδρος χαρακτήρισε ως πράξη «πολιτικής ανευθυνότητας» και «θεσμικής αποσταθεροποίησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολυτεχνείο, 51 χρόνια μετά: Από το Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία στο Φτώχεια-Πόλεμοι-Καταστολή

Πάπας Φραγκίσκος: Να ερευνηθεί αν στη Γάζα διαπράχθηκε γενοκτονία

Τραγικό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 53χρονος πατέρας που μετέφερε τα παιδιά του και τους φίλους τους σπίτι

ΜέΡΑ25: Η μοναδική τυραννία της μειοψηφίας είναι εκείνη των ολιγαρχών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα