ΑΘΗΝΑ
19:51
|
02.05.2024
Εικόνες και λέξεις από τα κόμικς και πέρα από τα κόμικς, σήμερα στις 8 το βράδυ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Zivasart Gallery και οι εκδόσεις ΚΨΜ παρουσιάζουν σήμερα Δευτέρα στις 8.00 το απόγευμα, το αυτοβιογραφικό πόνημα ενός από τους πλέον εμβληματικούς σχεδιαστές της εποχής μας, του Milo Manara.

Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο της Zivasart Gallery (Παντανάσσης 1, Μαρούσι) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Στην εξομολόγηση του, ο Milo Manara παραθέτει, όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΨΜ, ένα μεγάλο ταξίδι, γεμάτο αναμνήσεις και οράματα, σκέψεις και εξομολογήσεις όπως και συναντήσεις με σημαίνουσες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου, θα μιλήσουν ο Δημήτρης Βανέλλης, συγγραφέας, σεναριογράφος κόμικς και βιβλιοθηκονόμος, καθώς και ο Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης, διδάσκων στην ΑΣΚΤ.

Θα ακολουθήσει ένα μικρό μουσικό ρεσιτάλ για Τσέμπαλο με τη μουσικό Κατερίνα Κτώνα, σε ένα πρόγραμμα με έργα από το μπαρόκ μέχρι τον Nino Rota, με αναφορές στις συνεργασίες και τις δημιουργίες του Milo Manara.

Τέλος, στους χώρους της γκαλερί θα αναπτυχθούν εικόνες από εμβληματικά έργα του Milo Manara, με μία σκηνογραφική διάθεση σε επιμέλεια Νίκου Ζήβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα νέο προηγούμενο: Για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Αποκαλύφθηκε το πρόσωπο γυναίκας Νεάντερταλ 75.000 ετών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Κυβερνητική εμπλοκή στην… εμφιλοχώρηση Ινδών μεγιστάνων στην Ακρόπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα