ΑΘΗΝΑ
03:12
|
19.04.2024
Δεν έκρυψε πως η ελληνική οικονομία όπως και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες επηρεάζονται από «εξωγενή κρίση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια τοποθέτησής του σήμερα στο Γιούρογκρουπ (Eurogroup) αναφέρθηκε στην ανάγκη για «ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλιση και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

Πρόσθεσε πως χρειάζεται καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός «στις πολιτικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης» προειδοποιώντας πως η ευρωπαϊκή οικονομία «περιβάλλεται πλέον από αυξημένους κινδύνους» στα πεδία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

Δεν έκρυψε πως η ελληνική οικονομία όπως και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες επηρεάζονται από αυτή την «εξωγενή κρίση» προσθέτοντας το επόμενο λεπτό πως η οικονομία της Ελλάδας έχει… «αυξημένες αντοχές και ισχυρή δυναμική, ικανοποιητική κατανάλωση, αυξημένες επενδύσεις, καλή πορεία του τουρισμού, συρρίκνωση της ανεργίας».

Πρόσθεσε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες να είναι «δίπλα στον κάθε πολίτη για όσο χρειαστεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

H σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup έχει ως κεντρικό ζήτημα την εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της οικονομίας και της ενεργειακής κρίσης, καθώς οι χώρες της ΕΕ κινούνται με ευθύνη των κυβερνήσεών τους σε αχαρτογράφητα νερά με ορατό τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού και πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης ενόψει της προετοιμασίας των κρατικών προϋπολογισμών για το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα