ΑΘΗΝΑ
04:30
|
30.03.2023
Δεν έκρυψε πως η ελληνική οικονομία όπως και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες επηρεάζονται από «εξωγενή κρίση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη διάρκεια τοποθέτησής του σήμερα στο Γιούρογκρουπ (Eurogroup) αναφέρθηκε στην ανάγκη για «ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενεργειακή ασφάλιση και την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

Πρόσθεσε πως χρειάζεται καλύτερος ευρωπαϊκός συντονισμός «στις πολιτικές για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης» προειδοποιώντας πως η ευρωπαϊκή οικονομία «περιβάλλεται πλέον από αυξημένους κινδύνους» στα πεδία της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

Δεν έκρυψε πως η ελληνική οικονομία όπως και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες επηρεάζονται από αυτή την «εξωγενή κρίση» προσθέτοντας το επόμενο λεπτό πως η οικονομία της Ελλάδας έχει… «αυξημένες αντοχές και ισχυρή δυναμική, ικανοποιητική κατανάλωση, αυξημένες επενδύσεις, καλή πορεία του τουρισμού, συρρίκνωση της ανεργίας».

Πρόσθεσε επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες να είναι «δίπλα στον κάθε πολίτη για όσο χρειαστεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

H σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup έχει ως κεντρικό ζήτημα την εξεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της οικονομίας και της ενεργειακής κρίσης, καθώς οι χώρες της ΕΕ κινούνται με ευθύνη των κυβερνήσεών τους σε αχαρτογράφητα νερά με ορατό τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού και πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης ενόψει της προετοιμασίας των κρατικών προϋπολογισμών για το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξανά ατύχημα με επικίνδυνα χημικά στον ποταμό Οχάιο

Τάση φυγής των τραπεζών από τις επενδύσεις στο Ελληνικό

Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αρμενίας

Ελένη Αρβελέρ: «Σοβαρό πνευματικό ολίσθημα» η κατάργηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα