ΑΘΗΝΑ
12:37
|
28.04.2024
«Σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ροής αερίου, φοβάμαι "καρδιακή προσβολή" για τη γερμανική οικονομία» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανιών Γερμανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κρίστιαν Κούλμαν, διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού χημικού κολοσσού Evonik Industries AG και πρόεδρος του Συνδέσμου Χημικών Βιομηχανιών (VCI) μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung δεν μάσησε τα λόγια του. Προειδοποίησε για τον κίνδυνο «καρδιακής προσβολής της γερμανικής οικονομίας» σε περίπτωση που σταματήσει για τα καλά το ρωσικό φυσικό αέριο στη χώρα.

«Σε περίπτωση πλήρους διακοπής της ροής αερίου, φοβάμαι “καρδιακή προσβολή” για τη γερμανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανίας μας» τόνισε, εξηγώντας ότι  χωρίς φυσικό αέριο η Γερμανία θα έμενε χωρίς χημικά προϊόντα, που χρησιμοποιούνται στο 90% όλων των παραγωγικών διαδικασιών.

Ο ίδιος επισήμανε πως οι συνέπειες μίας τέτοιας εξέλιξης θα ήταν πολύ σοβαρές για τους εργαζόμενους καθώς θα υπήρχε παράλληλα κίνδυνος «μιας κακής κρίσης, επίσης οικονομικά και κοινωνικά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αρνητικές οι προοπτικές της Boeing

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα