ΑΘΗΝΑ
11:16
|
25.09.2024
Σύμφωνα με τον επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ, το μπλοκ έχει παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 13,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντιντιέ Ρέιντερς, δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ πρόκειται να εγκρίνει οδηγία που θα επιτρέπει την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο έδαφος του μπλοκ εάν γίνουν προσπάθειες να παρακαμφθούν οι κυρώσεις, την οποία οι αρχές της ένωσης συμφώνησαν να υποστηρίξουν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Ρέιντερς αποκάλυψε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για το μέτρο και υπήρξε «συναίνεση στο [Ευρωπαϊκό] Συμβούλιο» σχετικά με το θέμα.

«Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, θα έχουμε έγκριση στο Συμβούλιο», ανέφερε ο επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι θα καταλήξει σε οδηγία τον Οκτώβριο. «Θα έχουμε μια επέκταση του καταλόγου των ευρωεγκλημάτων με ένα τέτοιο ποινικό αδίκημα, εάν είναι δυνατόν να εντοπιστεί μια απόπειρα παράκαμψης ή παράκαμψης των κυρώσεων».

Ο Ντιντιέ Ρέιντερς σχολίασε επίσης την πιθανή τύχη των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων, λέγοντας ότι τα χρήματα ενδέχεται να επιστρέψουν σε ένα κοινό ταμείο για τον ουκρανικό λαό μετά την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων.

Ο ανώτατος δικαστικός αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε επίσης ότι το μπλοκ έχει παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 13,8 δισεκατομμυρίων ευρώ από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια προέρχονται από μόλις πέντε κράτη-μέλη, αν και αρνήθηκε να τα κατονομάσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο εξώδικο Λινού στον Πολάκη-Στον εισαγγελέα ο Χανιώτης βουλευτής

Μητσοτάκης προς Ισραήλ: «Oι φίλοι πρέπει να λένε σκληρές αλήθειες»

ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Δεν μπορεί να κρυφτεί η πραγματικότητα πίσω από το αφήγημα των «ήρεμων νερών»

Ο Τζούλιαν Ασάνζ ομιλητής στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα