ΑΘΗΝΑ
05:49
|
19.04.2024
Τους εξαιρεί από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το 2021 μέσω ειδικής ρύθμισης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα «ειδική εξαίρεση» για τους εφοπλιστές εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομικών.

Σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προβλέπει να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές τη διετία 2024-2025 για λίγες μόλις μέρες. Για το 2021 δεν προβλέπεται να καταβάλλουν εισφορές καθώς στο άρθρο 52 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τις τελωνειακές ρυθμίσεις αναφέρεται πως «εξαιρετικά» για τη χρονιά αυτή «αναστέλλεται η εφαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών».

«Το ποσοστό προσαύξησης τέσσερα τοις εκατό (4%) που αναστέλλεται για το έτος 2021 και εξακολουθεί να λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των ποσών φόρου και εισφορών των επόμενων ετών της πενταετίας 2021-2025, προστίθεται κατά δύο τοις εκατό (2%) ετησίως στο ποσοστό προσαύξησης των δύο τελευταίων ετών της πενταετίας αυτής και το ποσοστό προσαύξησης για τα έτη αυτά διαμορφώνεται σε έξι τοις εκατό (6%)» αναφέρει η σχετική διάταξη που προκάλεσε εύλογα τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος δεν απάντησε επί της ουσίας αρκούμενος να αναφερθεί σε «τακτοποίηση» του ζητήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα