ΑΘΗΝΑ
22:21
|
08.05.2024
Στο εδώλιο ξανά η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, μετά την έφεση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα οδηγηθεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι, οι οποίοι πριν από ένα μήνα κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μετά από έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η εισαγγελική έφεση αφορά το σκέλος της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που κήρυξε αθώους κατά πλειοψηφία την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, δύο τότε στελέχη του Δασαρχείου και δύο τότε στελέχη της Πολεοδομίας για κατηγορίες που αφορούσαν ανά περίπτωση τις πράξεις της πλημμύρας διά παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Μετά την εισαγγελική έφεση, η Ρένα Δούρου και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί της θα κληθούν να καθίσουν ξανά στο εδώλιο όταν ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την τραγωδία που έπληξε την πόλη της Μάνδρας.

Ήδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά της Ρένας Δούρου, καθώς συνήγορος υπεράσπισης της, Θεόδωρος Σχινάς υποστήριξε ότι η εισαγγελική έφεση «είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησής της, καθώς είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής».

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο κήρυξε ενόχους συνολικά οκτώ κατηγορούμενους από τους αρχικούς 21 όσον αφορά την υπόθεση, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πλημμύρας και σωματικής βλάβης από αμέλεια, καταδικάζοντας τους σε ποινές φυλάκισης από τέσσερα έως έξι χρόνια με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας Αστυνόμευσης Ρεμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα