ΑΘΗΝΑ
10:51
|
02.12.2022
Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης για κατάφωρες παραβιάσεις κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης στη γνωστή οινοποιία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την εταιρεία ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που το τελευταίο διάστημα παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης, απολύει εργαζόμενους και εκβιάζει τους υπόλοιπους να δεχθούν μείωση των αποδοχών τους.

Ειδικότερα το ΕΚΘ καταγγέλλει ότι «πριν ενάμιση μήνα η εταιρεία απέλυσε απροειδοποίητα και παράνομα πέντε εργαζόμενους και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει καν το Επιχειρησιακό σωματείο. Έσυρε επανειλημμένα το σωματείο στα δικαστήρια για να ακυρώσει τις κινητοποιήσεις του, πράγμα που δεν κατάφερε, αφού η απεργία των εργαζομένων κρίθηκε νόμιμη.

Αντί όμως να συμμορφωθεί  και να έρθει σε διαπραγματεύσεις με το σωματείο, προχώρησε σε νέα, διασπαστική τακτική. Την ίδια ώρα που κάνει διαβουλεύσεις με το σωματείο και δεσμεύεται να επαναπροσλάβει τους απολυμένους, πίσω από την πλάτη τους, προσέλαβε νέα άτομα και καλεί τους ήδη εργαζόμενους να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις, χωρίς να τους επιτρέψει ούτε να τις διαβάσουν, ούτε να πάρουν αντίγραφα.

Η αντεργατική διάθεση της εταιρείας είναι εμφανής, μιας και σήμερα προσπάθησε να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση μελών του Προεδρείου του Ε.Κ.Θ., μελών της διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε. και μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αρνούμενη ακόμα και να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων στην προσπάθεια εύρεσης λύσης, ώστε να επέλθει η εργασιακή ειρήνη με τους εργαζόμενους. Τους ίδιους εργαζόμενους, που πριν τρία χρόνια έως και σήμερα, δέχθηκαν να παραχωρήσουν το 20% του μισθού τους για να σώσουν την εταιρεία, όταν αυτή κινδύνευε με πλήρη χρεοκοπία».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ζητά από τη διοίκηση της εταιρείας να ανακαλέσει άμεσα τις παράνομες απολύσεις των πέντε συναδέλφων και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του σωματείου ώστε να υπογραφεί νέα επιχειρησιακή σύμβαση που να αντικατοπτρίζει την δίκαιη ανταμοιβή και αναγνώριση του αγώνα των εργαζομένων για τη διάσωση της εταιρείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

«Νερό – Δημοκρατία – Δημόσια αγαθά – Κινήματα», στο τραπέζι εκδήλωσης την Κυριακή

Μπορεί η βιοποικιλότητα να αναστήσει ένα περιβαλλοντικό και πολιτικό κίνημα;

Ε.Ε.: Κοντά στο να αποφασίσει πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι

ΟΕΝΓΕ: «Συνεχίζουμε τον αγώνα, το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα