ΑΘΗΝΑ
23:46
|
27.04.2024
Οι οκτώ υποψήφιοι ανακοινώθηκαν απόψε από τον επικεφαλής κοινοβουλευτικής επιτροπής των Συντηρητικών. Αύριο θα τεθούν στην κρίση των 358 βουλευτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοινώθηκε απόψε η βασική «οκτάδα» υποψηφίων για την διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής 1922 του κόμματος, Γκράχαμ Μπράντι.

Οι οκτώ βουλευτές και υπουργοί των Συντηρητικών που θα τεθούν σήμερα στην κρίση των 358 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος είναι οι: Ρίσι Σούνακ, Πένυ Μόρντοντ, Τζέρεμι Χαντ, Λιζ Τρας, Τομ Τούγκενχατ,Σουέλα Μπράβερμαν, Ναντίμ Ζαχάουι και Κέμι Μπέιντενοκ.

Οι 358 βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος θα ψηφίσουν αύριο μεταξύ 13.00 ως τις 15.30 (ώρα Λονδίνου) έναν από τους οκτώ που θεωρούν πως αξίζει να γίνει ηγέτης του κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας.

Οι υποψήφιοι που δεν θα συγκεντρώσουν τουλάχιστον 30 ψήφους βουλευτών θα αποκλειστούν από την δεύτερη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Πέμπτη.

Στο μεταξύ δεν λείπουν οι απανωτές δημοσκοπήσεις μεταξύ των οκτώ υποψηφίων με τους τρεις πρώτους σε δημοφιλία να είναι οι Ρίσι Σουνάκ, Πένυ Μόρντοντ και Κέμι Μπέιντενοκ.

Την Δευτέρα, 18 Ιουλίου, θα επαναληφθεί η ψηφοφορία, εάν χρειαστεί, μέχρι να προκύψει το τελικό ζευγάρι υποψηφίων που θα τεθεί, ακολούθως, στην κρίση των περίπου 200.000 μελών του κόμματος σε εκλογές που θα διεξαχθούν σε όλη τη χώρα με επιστολική ψήφο.

Στις 5 Σεπτέμβρη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση του νικητή που θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος και της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα