ΑΘΗΝΑ
13:16
|
23.09.2024
Εξακολουθεί να απαιτείται άλλη μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο και βασιλική έγκριση πριν την εφαρμογή του νομοσχεδίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται κοντά στην εισαγωγή του χημικού ευνουχισμού ως μέσο αντιμετώπισης των σεξουαλικών εγκλημάτων, αφού οι νομοθέτες ενέκριναν ένα νομοσχέδιο που θα δίνει σε ορισμένους παραβάτες το δικαίωμα να επιλέξουν την διαδικασία με αντάλλαγμα την μείωση της ποινής φυλάκισης.

Το νομοσχέδιο, το οποίο ψήφισε η Κάτω Βουλή της Ταϊλάνδης τον Μάρτιο, εγκρίθηκε αργά εχθές το βράδυ από 145 γερουσιαστές, με δύο αποχές. Εξακολουθεί να απαιτείται άλλη μια ψηφοφορία στο κοινοβούλιο και βασιλική έγκριση.

Από τους 16.413 καταδικασμένους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές της Ταϊλάνδης μεταξύ 2013 και 2020, υπήρχαν 4.848 που διέπραξαν εκ νέου αδικήματα, σύμφωνα με στοιχεία του τμήματος φυλακών της χώρας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ορισμένοι σεξουαλικοί δράστες που θεωρούνται επικίνδυνοι να διαπράξουν εκ νέου αδικήματα μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ενέσεις που μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης τους, με αντάλλαγμα μικρότερο χρόνο φυλάκισης, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν την έγκριση δύο γιατρών. Οι παραβάτες θα παρακολουθούνται για 10 χρόνια και θα πρέπει να φορούν ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο.

Εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο, η Ταϊλάνδη θα ενταχθεί σε μια μικρή ομάδα χωρών που χρησιμοποιούν χημικό ευνουχισμό, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, η Νότια Κορέα, η Ρωσία και η Εσθονία, καθώς και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

«Θέλω αυτός ο νόμος να περάσει γρήγορα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης, Σομσάκ Θεπσουθίν. «Δεν θέλω να δω ειδήσεις για άσχημα πράγματα που συμβαίνουν ξανά σε γυναίκες», πρόσθεσε.

Ο Τζαντέντ Τσουγουιλάι, διευθυντής του Women and Men Progressive Movement Foundation, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που ασχολείται μεταξύ άλλων με την σεξουαλική βία, δήλωσε ότι η χρήση χημικού ευνουχισμού δεν θα αντιμετωπίσει το σεξουαλικό έγκλημα.

«Οι κατάδικοι θα πρέπει να αποκατασταθούν αλλάζοντας νοοτροπία όσο βρίσκονται στη φυλακή», ανέφερε. «Η χρήση τιμωρίας όπως η εκτέλεση ή ο ενέσιμος ευνουχισμός ενισχύει την ιδέα ότι ο δράστης δεν μπορεί πλέον να αποκατασταθεί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινητοποίηση για τη φωτιά στη Motor Oil

Μπαράζ ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών και «ψυχολογικός πόλεμος» στον Λίβανο

Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105,5»

Φωτιά στην Κύθνο-Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα