ΑΘΗΝΑ
23:02
|
06.12.2022
Επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα η ήδη έκρυθμη εδώ και χρόνια κατάσταση στην Αϊτή. Η έκρηξη της βίας από τις ένοπλες συμμορίες έχει γίνει μάστιγα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κεντρικούς δρόμους στην πρωτεύουσα της Αϊτής, Πορτ Ο Πρενς απέκλεισαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές που έχουν απηυδήσει από την έκρηξη της εγκληματικότητας οργανωμένων συμμοριών, την ακρίβεια, τις ελλείψεις σε καύσιμα και άλλα ήδη πρώτης ανάγκης.

Το πρωί μοτοσικλετιστές απέκλεισαν οδικούς κόμβους στο Πορτ-ο-Πρενς ενώ άλλοι διαδηλωτές έστησαν πύρινα οδοφράγματα καίγοντας λάστιχα.

Εικόνα

Ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς καυσίμων στην Αϊτή έκλεισε προ ημερών λόγω του πολέμου μεταξύ συμμοριών και ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος που μάχονται για τον έλεγχο «περιοχών» προκαλώντας μέσα στις τελευταίες τέσσερις μέρες πάνω από 50 νεκρούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Σιτέ Σολέιγ χιλιάδες άνθρωποι είναι από την Παρασκευή αποκομμένοι, χωρίς νερό και τρόφιμα.

Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αϊτής, Αριέλ Ανρί, απέδωσε τη βία σε «απόρροια της αντιπαράθεσης μεταξύ των συμμοριών G9 και GPEP».

Δύο δεξαμενόπλοια με εισαγόμενα καύσιμα δεν κατάφεραν να ξεφορτώσουν, αφού τα βυτιοφόρα δεν πλησιάζουν τον τερματικό σταθμό λόγω των ταραχών.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων στην Αϊτή, Ζαν Μαρτάν Μπάουερ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους περιέγραψε μία γενικώς έκρυθμη κατάσταση κλιμακούμενης ανασφάλειας για το μεγαλύτερο μέρος του αϊτινού λαού. Ανακοίνωσε πως πλέον η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται με εναέρια και θαλάσσια μέσα για να αποφευχθούν οι λεηλασίες από τις ένοπλες συμμορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζική πορεία στη μνήμη του Γρηγορόπουλου

Οι ΗΠΑ «δεν ενθαρρύνουν» ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία

Βασιλική «έρευνα» για τα εγκλήματα της ολλανδικής αποικιοκρατίας

Αρνείται να ενημερώσει τον δικηγόρο του 16χρονου το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα