ΑΘΗΝΑ
16:31
|
24.09.2024
Σε περίπτωση που απορριφθούν οι εφέσεις των καταδικασθέντων, οι τρεις άνδρες πρόκειται να θανατωθούν μέσω εκτελεστικού αποσπάσματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR), Γιούρι Σιροβατένκο, δήλωσε εχθές πως το Ανώτατο Δικαστήριο της DPR πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με τις εφέσεις των δύο Βρετανών και ενός Μαροκινού υπηκόου οι οποίοι καταδικάστηκαν την 9η Ιουνίου για μισθοφορικές δραστηριότητες και συμμετοχή στην «ένοπλη επιθετικότητα της Ουκρανίας».

Ο ηγέτης των δυνάμεων της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR), Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε σήμερα πως η DPR είναι έτοιμη να εκτελέσει τις θανατικές ποινές των τριών καταδικασθέντων.

Ο Πουσίλιν ανακοίνωσε πως έχει καθοριστεί ο τόπος των εκτελέσεων σε περίπτωση που απορριφθούν οι εφέσεις των καταδικασθέντων έχει ετοιμαστεί, καθώς και ότι οι τρεις άνδρες πρόκειται να θανατωθούν μέσω εκτελεστικού αποσπάσματος.

Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, οι νόμοι της DPR δεν καθορίζουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την εκτέλεση των θανατικών ποινών, και η αρμόδια υπηρεσία της DPR θα δράσει «σύμφωνα με τις εσωτερικές της αποφάσεις». Κανονικά, οι εκτελέσεις «δεν είναι δημόσιες» και πληροφορίες για αυτές «δεν δημοσιοποιούνται», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλιμακώνονται οι ανελέητες ισραηλινές επιθέσεις στο Λίβανο (upd)

Σχεδόν 200 δυνητικά καρκινογόνοι παράγοντες σε υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

Κρήτη: Τρία εργατικά ατυχήματα μέσα σε λίγες ώρες

Αχαΐα: Σύλληψη Γυμνασιάρχη μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα