ΑΘΗΝΑ
02:36
|
28.04.2024
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε επίσης να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News με το κόμμα της αντιπολίτευσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που προωθεί η Νίκη Κεραμέως για τα ΑΕΙ, επιδόθηκε σε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας όρους όπως «βερναρδακισμός», «πολακισμός» και «εκτσογλανισμός», και επιχειρώντας να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News.

Με αφορμή την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απών «γιατί θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ο ίδιος για τις απίστευτες αθλιότητες του κυρίου Βερναρδάκη. Θα έρθει, όμως, δεν μπορεί να μην έρθει, ε; Και είμαι περίεργος αν θα έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει ο ίδιος για τον χώρο που εκπροσωπεί μια προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας».

«Δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχει το θάρρος να το κάνει γιατί φοβάμαι ότι αυτό που είδαμε δεν είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο είναι ένας βερναρδακισμός, είναι ένας πολακισμός, είναι συριζαϊκός φαρισαϊσμός, είναι αυτό που έχει χαρακτηριστεί ο εκτσογλανισμός της δημόσιας ζωής» πρόσθεσε.

«Είναι το τελευταίο σκαλοπάτι του λαϊκισμού, είναι η τοξικότητα για την οποία είχα προειδοποιήσει ότι θα τροφοδοτεί την πολιτική ατμόσφαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο κανόνας στο κόμμα σας, είναι το διαβόητο ηθικό πλεονέκτημα γιατί πριν τις αθλιότητες Βερναρδάκη είχαν προηγηθεί άλλες αθλιότητες», επέμεινε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε δηλώνοντας ότι το βράδυ μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες επέκρινε με αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη, ενώ δεν έδειξε καμία διάθεση να ανακαλέσει παρά τις έντονες διαμαρτυρίες από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εσείς δεν μας λέγατε κ. Φίλη ότι τα δύο παιδιά της Υπουργού θα θυμούνται πως κατέσφαξε 20.000 παιδιά. Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του κ. Πολάκη, η μητροκτονία του κ. Βερναρδάκη, όλα αυτά από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι κόπτεται για την ελευθεροτυπία σε μία ημέρα που μπήκαν βόμβες σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, που χθες κατέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνέχισε την ομιλία του στην Βουλή με θέμα το νομοσχέδιο Κεραμέως κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του στον χώρο των ΑΕΙ, ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα αδιαφορίας για την εκπαίδευση και εκμαυλισμού της κοινωνίας από την μαζική ίδρυση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν φύγει». «Τμήματα από το τίποτε για το τίποτε, χωρίς κανέναν σκοπό», υπογράμμισε,  συμπληρώνοντας πως «Είχαμε το θάρρος να αναστείλουμε τη συγκεκριμένη πολιτική».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε πως «η διοίκηση μοιράζεται ορθολογικά ανάμεσα στον πρύτανη και το συμβούλιο, ένα συμμετοχικό μοντέλο, που λειτουργεί σε πολλά κράτη του κόσμου. Τα εκατοντάδες άρθρα του νομοσχεδίου αντιμετωπίζουν πολλές από τις πραγματικές ανάγκες των πανεπιστημίων, συμπληρώνουν, όμως, και ζητούμενα άλλων βαθμίδων όπως και η ανάπτυξη του ολοήμερου σχολείου έως τις 5:30 το απόγευμα».

«Η βασική στόχευση είναι η αποδέσμευση του δημόσιου πανεπιστημίου από γραφειοκρατικά βαρίδια και κρατική χειραγώγηση, ώστε η τριτοβάθμια εκπαίδευση να ξαναγίνει ιμάντας κοινωνικής ανέλιξης, με βάση ρεαλιστικά κριτήρια. Το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να κάνει πράξη το ίσο δικαίωμα στην ευκαιρία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα