ΑΘΗΝΑ
13:16
|
01.07.2024
Πρότειναν μεταξύ άλλων την δημιουργία αποθέματος κοινωνικής κατοικίας με προγράμματα και φοροαπαλλαγές για τα κενά κλειστά οικιστικά ακίνητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια, τη μείωση του πληθωρισμού και την κοινωνική κατοικία, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ανώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής.

Πρώτος μίλησε ο καθηγητής Χάρης Δούκας, που είναι γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Παρουσιάζοντας λεπτομερή στοιχεία και διαγράμματα, μίλησε για «ενεργειακό πληθωρισμό» επισημαίνοντας πως δεν γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι και δεν γνωστοποιούνται τα πορίσματα όπου γίνονται. Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι τρίτη στο κόστος ενέργειας στην ΕΕ με το φυσικό αέριο να αποτελεί το 40% στη παραγωγή της, γεγονός που ανεβάζει τις τιμές. Πρόσθεσε επίσης ότι στο κόστος καυσίμων η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση.

Ο οικονομολόγος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης παρατήρησε ότι την τελευταία 12ετία η Ελλάδα και η Ευρωζώνη βρίσκονται σε κρίση με την πρώτη να παρουσιάζει τις «χειρότερες επιδόσεις». Διαπίστωσε πως το ίδιο συμβαίνει και με τον πληθωρισμό, αναφέροντας πως η χώρα μας βρίσκεται στη πέμπτη θέση μετά τις τρεις Βαλτικές χώρες και την Σλοβακία που υφίστανται την άμεση συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια που έχει ως συνέπεια οι πολίτες να πληρώνουν «φόρο πληθωρισμού» καθώς λόγω ιδεολογικής αντίληψης, με τον τρόπο που μειώνει τους φόρους απαλλάσσει όσους έχουν εισοδήματα από το κεφάλαιο και όσοι έχουν εισόδημα από την εργασία σηκώνουν το βάρος της ακριβείας.

Ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας, που έχει καθήκοντα συμβούλου οικονομικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, υποστήριξε ότι είναι ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την κοινωνική κατοικία.

Ανέλυσε τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με κεντρική ιδέα τη δημιουργία ενός αποθέματος κοινωνικής κατοικίας με προγράμματα και φοροαπαλλαγές για τα κενά κλειστά οικιστικά ακίνητα. Για να εφαρμοστεί, πρότεινε την ίδρυση Οργανισμού Στεγαστικής Πολιτικής που θα αξιοποιήσει αποθεματικά του πρώην Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας και δημόσιες εκτάσεις και οι κατοικίες δεν θα είναι για ιδιοκατοίκηση αλλά για ενοικίαση με χαμηλό μίσθωμα, διευκολύνοντας νέους και νεαρά ζευγάρια. Επίσης, ανέφερε προγράμματα και κίνητρα στα Πανεπιστήμια για να δημιουργήσουν φοιτητική κατοικία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συναγερμός και 112 για πυρκαγιά στη Χίο-Φωτιά στην Αντιμάχεια της Κω

Ρόμπερτ Φίτσο: Σύντομα πίσω στα καθήκοντά του ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Στη Μόσχα ο Κάνιε Γουέστ

Πύρινο… υπουργικό συμβούλιο: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, επανέλαβε ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα