ΑΘΗΝΑ
05:47
|
28.04.2024
Η αβεβαιότητα συνεχίζεται παρά την ψήφιση μέτρων για μείωση της ακρίβειας στη Γερουσία με 172 ψήφους υπέρ έναντι 39 κατά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φλερτάρει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι καθώς φαίνεται διατεθειμένος να υποβάλλει επιστολή παραίτησης στον Πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα μετά την απόφαση του Κινήματος των Πέντε Αστέρων που στήριζε την κυβέρνησή του να απόσχει από την ψήφιση μέτρων για την μείωση της ακρίβειας θεωρώντας τα ανεπαρκή.

Τα μέτρα ψηφίστηκαν τελικά σήμερα, νωρίς το απόγευμα, από τη Γερουσία με 172 ψήφους υπέρ και 39 κατά.

General view of upper house of parliament ahead of a confidence vote for the government, in Rome

Το γεγονός όμως πως απήχαν από την ψηφοφορία οι βουλευτές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του πρώην πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε προβλημάτισε τον Ντράγκι σχετικά με την βιωσιμότητα της κυβέρνησής του καθώς έχει πολλές φορές δηλώσει πως αυτή δεν μπορεί να λειτουργήσει με τελεσίγραφα.

Η στάση των βουλευτών του Κινήματος των Πέντε Αστέρων τον οδήγησε αμέσως στο Προεδρικό Μέγαρο επιδιώκοντας συνάντηση με τον Πρόεδρο Ματαρέλα.

H συνάντηση των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο είχε διάρκεια μικρότερη της μίας ώρας και στη συνέχεια ο Ντράγκι δίχως να κάνει δηλώσεις επέστρεψε στο γραφείο του δίχως να είναι ξεκάθαρο εάν θα πραγματοποιηθεί αργότερα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας μπορεί να δεχθεί ή και να απορρίψει την επιστολή παραίτησης καλώντας τον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή.

Σε περίπτωση που δεχθεί την παραίτηση ή δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, η Ιταλία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές στις αρχές Σεπτέμβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα