ΑΘΗΝΑ
21:29
|
26.04.2024
Η άσκηση με την επωνυμία «Frizis Damas 2022» περιλάμβανε αποστολές αέρος-αέρος, προσβολές επίγειων στόχων και εναέριο ανεφοδιασμό εντός του FIR Λευκωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ και της Ελλάδας πραγματοποίησαν την Τρίτη (12/7) κοινή αεροπορική άσκηση εντός των FIR Τελ Αβίβ και Λευκωσίας. Η άσκηση με την επωνυμία «Frizis Damas 2022» περιλάμβανε αποστολές αέρος-αέρος, προσβολές επίγειων στόχων και εναέριο ανεφοδιασμό των ελληνικών μαχητικών εντός του FIR Λευκωσίας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού του Ισραήλ (IDF) χαρακτήρισε την άσκηση «σημαντικό ορόσημο» στις σχέσεις των δύο κρατών, ένα μήνα μετά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στο Ισραήλ.

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση με οκτώ αεροσκάφη F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, ενώ η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία με δύο αεροσκάφη F-16, δύο αεροσκάφη F-15I και δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Β-707.

Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το IDF τα ελληνικά μαχητικά φαίνονται να πετούν σε σχηματισμό πάνω από τη Νεκρά Θάλασσα.  

Η άσκηση «αποτελεί μια πλατφόρμα για κοινή εκπαίδευση και ενίσχυση της σχέσης μεταξύ των αεροποριών των δύο δυνάμεων και συμβολίζει ένα σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της στρατηγικής και διεθνούς συνεργασίας μεταξύ του κράτους του Ισραήλ και της Ελλάδας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ισραηλινό Γενικό Επιτελείο Στρατού. «Η άσκηση συμβάλλει επίσης στην προώθηση των διαφορετικών μαχητικών δυνατοτήτων και της ικανότητάς τους σε πιθανά σενάρια μάχης, και επιτρέπει μια πρόκληση για τα πληρώματα αεροσκαφών και τις τεχνικές ομάδες»,  συμπληρώνει το IDF.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα