ΑΘΗΝΑ
17:25
|
05.05.2024
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί η ίδια διακομματική τροπολογία του Κρις Πάππας προς ψήφιση και στο σώμα της αμερικανικής Γερουσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τις έντονες τουρκικές πιέσεις που ασκούνταν ως την ύστατη στιγμή και τις μαραθώνιες  παρασκηνιακές διεργασίες στο Κογκρέσο, ψηφίστηκε απόψε από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η τροπολογία που απαγορεύει την πώληση νέων F-16, κιτ εκσυχρονισμού και αναβαθμισμένης τεχνολογίας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις ΗΠΑ, Λένα Αργύρη, πρόκειται για την διακομματική τροπολογία του βουλευτή Κρις Πάπας που δημιουργεί εμπόδια στην αγορά και αναβάθμιση μαχητικών F-16 από την Τουρκία, και η οποία ψηφίστηκε με 255 ψήφους υπέρ, έναντι 179 κατά.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί η ίδια τροπολογία προς ψήφιση και στο σώμα της αμερικανικής Γερουσίας.

Οι περιορισμοί που ορίζει η τροπολογία έναντι της Τουρκίας μπορούν να αρθούν μόνο αν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πιστοποιήσει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου ότι υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφαλείας που απαιτούν την συγκεκριμένη πώληση. Επίσης απαιτείται να δώσει αναλυτική περιγραφή των μέτρων που λαμβάνονται για να διασφαλιστεί ότι τα F-16 δεν χρησιμοποιούνται για υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα