ΑΘΗΝΑ
03:15
|
25.04.2024
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που συζητιέται από χθες στην Βουλή, και όπως καταγγέλλουν βρίσκεται απέναντι στις ανάγκες φοιτητών, εργαζομένων, του λαού και γιγαντώνει τα προβλήματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση διοργανώνουν σήμερα φοιτητές, διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για τις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, με πορεία στη συνέχεια προς τη Βουλή, ενόψει της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που συζητείται από χτες στην Ολομέλεια.

Στη Θεσσαλονίκη, σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας καλούν οι ΕΣΔΕΠ και οι σύλλογοι διοικητικών εργαζομένων του ΑΠΘ και του ΔΙΠΑΕ, οι σύλλογοι ΕΕΠ και ΕΔΙΠ του ΑΠΘ, όπως και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Γεωλογικού, Δασολογίας, Παιδαγωγικού, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Χωροταξίας, Ιατρικής, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, των Σχολών Επιστημών Υγείας και Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, διδάσκοντες, εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές θα συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Συλλαλητήριο προγραμματίζεται στις 7 το απόγευμα και στην Πάτρα μετά από πρωτοβουλία των φοιτητικών συλλόγων Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, του Συλλόγου μελών ΔΕΠ καθώς και του Συλλόγου Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την ίδια στιγμή κλιμακώνονται και οι κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών. Χτες, με ομόφωνη απόφαση της ΕΓ, η ΠΟΣΔΕΠ προχώρησε στην προκήρυξη απεργίας, με δεκάδες Συλλόγων μελών ΔΕΠ να δηλώνουν από την πρώτη στιγμή την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που όπως λένε εγκαινιάζει «μια γκρίζα εποχή για τα Πανεπιστήμια με επικράτηση μηχανισμών διαπλοκής, υπόγειες συνεννοήσεις συμφερόντων και ανταλλάγματα».

Με 24ωρη απεργία, συμπόρευση με φοιτητές και διδάσκοντες και συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο απαντά και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση απευθύνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας διεκδικώντας «ο νέος νόμος – πλαίσιο να αποσυρθεί. Οχι στη μετατροπή των πτυχίων σε χαρτιά χωρίς αντίκρισμα, σε διαβατήρια για την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, όχι στο πανεπιστήμιο – επιχείρηση με τους φοιτητές πελάτες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Δεμένα τα πλοία τη Μεγάλη Τετάρτη-Απεργεί η ΠΝΟ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα