ΑΘΗΝΑ
08:57
|
24.04.2024
Η πρωθυπουργός της χώρας πρότεινε την έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου ώστε να ζητήσει εντολή για νέο κυβερνητικό συνασπισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να παραιτηθεί με σκοπό να σχηματίσει νέο κυβερνητικό συνασπισμό και παρέδωσε την παραίτησή της στον πρόεδρο της χώρας, Αλάρ Καρίς. Μαζί με την πρωθυπουργό παραιτήθηκαν και οι επτά εναπομείναντες υπουργοί της κυβέρνησης της Εσθονίας.

«Σήμερα το πρωί, η πρωθυπουργός Κάγια Κάλας ενημέρωσε επίσημα την κυβέρνηση για την απόφασή της να παραιτηθεί αυτοβούλως», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική υπηρεσία Τύπου.

Η Κάλας πρότεινε επίσης να συγκληθεί αύριο έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές, ώστε να ζητήσει «εντολή για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό» με το συντηρητικό κόμμα «Ισαμάα» και το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι τα τρία κόμματα του νέου συνασπισμού θα λάβουν πέντε υπουργεία το καθένα στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας συνασπισμού και οι υπουργοί αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα. Ο συνασπισμός θα έχει 56 έδρες στο κοινοβούλιο των 101 θέσεων.

Το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα της Κάλας βρίσκεται στην εξουσία ως κυβέρνηση μειοψηφίας από τότε που η Κάλλας διέλυσε τον κυβερνητικό συνασπισμό με το Κόμμα του Κέντρου, πριν από περισσότερο από ένα μήνα.

Οι επόμενες εκλογές στην Εσθονία θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα