ΑΘΗΝΑ
20:51
|
16.09.2024
Στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης η δικαστική εξουσία και η απονομή Δικαιοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφυλακίστηκε μετά την καταδίκη του για δύο υποθέσεις βιασμού. Ο καταδικασθείς για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας, αποφυλακίστηκε μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Ο μεσίτης υπεύθυνος για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου αποφυλακίστηκε παρά την επιβολή ποινής κάθειρξης 10 ετών.

Μια σειρά αποφυλακίσεων το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τον τρόπο λειτουργίας της δικαστικής εξουσίας στη χώρα. Το σκίτσο, το οποίο αναδημοσιεύουμε από το Twitter, αναφέρεται στην περίοδο της κρίσης με τη Δικαιοσύνη να ακολουθεί στην επαιτεία την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία. Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την τύχη μου (μέσα) που ο θύτης μου δεν ήταν ‘γνωστός σκηνοθέτης’, ‘γνωστός ηθοποιός’ και αποδόθηκε δικαιοσύνη. (Έστω και αυτή που έχουμε τέλος πάντων). Για τα υπόλοιπα θύματα, συγγνώμη και ντροπή. Οι υπόλοιποι κλειδώστε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι για να γλιτώσετε. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί». Η ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου τα λέει όλα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

‘Ενα είναι το Φεστιβάλ (της ΚΝΕ)

Έκρηξη σε χημική βιομηχανία και πετρελαιαγωγό στο Τέξας

Κακοκαιρία Boris: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Κεντρική Ευρώπη (upd)

Νέα φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα και συναυλία Ξαρχάκου στο Σούνιο (live streaming)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα