ΑΘΗΝΑ
07:19
|
07.10.2024
Έλλειψη στα αποθέματα προτηγανισμένης πατάτας αντιμετωπίζουν τα Ρωσικά McDonald's, μετά την απαγόρευση αποστολής προμηθειών από τη Δύση στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειρίζεται τώρα την πρώην αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s Corp στη Ρωσία δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ότι οι παραγωγοί τηγανιτής πατάτες αρνούνται να προμηθεύσουν τη χώρα με νέα αποθέματα και προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες για αύξηση της εγχώριας προμήθειας είναι δύσκολη υπόθεση.

Η McDonald’s αποχώρησε από τη Ρωσία μετά από την αντίδραση της Δύσης κατά της στρατιωτικής σύγκρουσης της Ρωσίας με την Ουκρανία, η οποία περιελάβανε ένα μπαράζ οικονομικών κυρώσεων, και πούλησε όλα τα εστιατόρια που είχε στην χώρα σε έναν τοπικό κάτοχο άδειας τον Μάιο.

Τα εστιατόρια άρχισαν να ανοίγουν με τη νέα ονομασία «Vkusno & tochka» στις 12 Ιουνίου. Ο διευθύνων σύμβουλος Όλεγκ Παρόβ δήλωσε ότι η αλυσίδα πούλησε σχεδόν 120.000 μπέργκερ την ημέρα των εγκαινίων.

Η νέα ιδιοκτησία ήθελε να τονίσει ότι τα υψηλά πρότυπα ποιότητας θα διατηρηθούν ή ακόμη και θα βελτιωθούν, και ότι οι καταναλωτές δεν θα παρατηρούσαν μεγάλη διαφορά. Έκτοτε αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι αντιμετωπίζει έλλειψη αποθεμάτων προτηγανισμένης πατάτας μέχρι το φθινόπωρο, κατηγορώντας την κακή σοδειά στη Ρωσία και τα δεινά της αλυσίδας εφοδιασμού.

«Αυτό που συνέβη τώρα είναι ότι λόγω γνωστών γεγονότων πολλές ξένες εταιρείες, θα έλεγα ακόμη και όλοι οι μεγάλοι παραγωγοί προτηγανισμένης πατάτας, αρνήθηκαν να παραδώσουν αυτό το προϊόν στη Ρωσία», δήλωσε ο Παρόβ στο RBC TV, ένα επιχειρηματικό κανάλι, αργά την Πέμπτη.

Ο Παρόβ είπε ότι τα εργοστάσια τόσο σε «φιλικές» και «μη φιλικές» χώρες που παράγουν πατάτες ανήκουν σε πέντε ή έξι μεγάλες εταιρείες, των οποίων τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται σε μη φιλικά έθνη και οι οποίες ως εκ τούτου αρνήθηκαν να προμηθεύσουν τη Ρωσία.

Η Μόσχα θεωρεί «μη φιλικές» τις χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

Ο Παρόβ τόνισε ότι υπήρχε έλλειψη στη σοδειά της Ρωσίας φέτος του είδους πατάτας που απαιτείται για να γίνουν οι τηγανητές πατάτες και ότι μπορεί να προκύψουν άλλα ζητήματα, καθώς είναι λίγες οι επιχειρήσεις που μπορούν να μεταποιήσουν πατάτες σε τηγανητές πατάτες στη Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Λιτανεία έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια σ’ όλη τη χώρα

Δημήτρης Μάντζος για Μέση Ανατολή: Όταν ντρέπεται και η ντροπή

Οι πλημμύρες στο Μπαγκλαντές άφησαν πέντε νεκρούς και χιλιάδες εγκλωβισμένους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα