ΑΘΗΝΑ
15:26
|
28.04.2024
Ο επί μία 10ετία πιστός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Μέρκελ αναλαμβάνει το πόστο του πρέσβη της Γερμανίας στο Ισραήλ προκαλώντας αντιδράσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη θέση του πρέσβη της Γερμανίας στο Ισραήλ αναλαμβάνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Ζάιμπερτ εμφανίστηκε στις 11 Ιουλίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Τουίτερ διαλαλώντας την νέα του ιδιότητα, προτού καν επιδώσει τα διαπιστευτήριά του στον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ. Επέλεξε δε να εκφωνήσει ένα σύντομο μήνυμα γνωριμίας στα Εβραϊκά αναφέροντας:

“Σαλόμ. Είμαι ο Στέφεν Ζάιμπερτ, διορισμένος πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ. Σας καλώ να με ακολουθήσετε στη δουλειά μου και τη δουλειά της πρεσβείας εδώ στο twitter. Προσβλέπω σε πολλές συναντήσεις και ανταλλαγές».

Ο διορισμός του προκάλεσε δυσαρέσκεια στο γερμανικό διπλωματικό σώμα καθώς έγινε με «αλεξίπτωτο» υπό την ειδική φροντίδα της πρώην προϊσταμένης του, Άγγελας Μέρκελ.

Όπως θυμάται σε σημερινό σχετικό ρεπορτάζ η Ντόιτσε Βέλλε, ο Ζάιμπερτ δεν είναι ο πρώτος και ο μόνος που γίνεται πρέσβης με τη μέθοδο του «αλεξιπτωτιστή».

Προηγήθηκε το 1971 ο Γέσκο φον Πουτκάμερ, αρχισυντάκτης της σοσιαλδημοκρατικής εφημερίδας Vorwärts με ενέργειες του τότε καγκελάριου Βίλι Μπραντ.

Το 1977 ακολούθησε ο επί σειρά ετών κυβερνήτης-δήμαρχος του Βερολίνου, Κλάους Σιτς, ο οποίος ανέλαβε την πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, αφότου προέκυψαν πολιτικά προβλήματα.

Το 2000 ο καγκελάριος Σρέντερ αντάμειψε τον παλαιό συνοδοιπόρο του Ντρέσλερ με το ίδιο πόστο. Θέση στο υπουργικό συμβούλιο δεν υπήρχε γι αυτόν. Ο Ντρέσλερ ξεκίνησε την θητεία του με την πρόταση να τεθεί η Ιερουσαλήμ, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, υπό διεθνή έλεγχο. Όμως η γερμανική πρεσβεία, όπως και η συντριπτική πλειονότητα των χωρών, παραμένει στο Τελ Αβίβ και ο έμπειρος Ζάιμπερτ δεν πρόκειται να κάνει τέτοιο λάθος.

Το γερμανικό δίκτυο θυμάται επίσης πως και στη διάρκεια  της μακρόχρονης θητείας του Ζάιμπερτ ως φωνή και πρόσωπο της Μέρκελ έκανε ολισθήματα, με χαρακτηριστικό εκείνο που είχε κάνει το 2011 γράφοντας πάνω στη βιασύνη του τον Οσάμα μπιν Λάντεν σαν… «Ομπάμα μπιν Λάντεν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα