ΑΘΗΝΑ
01:35
|
29.09.2024
Ο ΟΗΕ προειδοποίησε την Παρασκευή για το ενδεχόμενο να χαθεί η ευκαιρία της λύσης των δύο κρατών όσον αφορά το Ισραήλ και την Παλαιστίνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Φαρχάν Χακ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε την Παρασκευή για το ενδεχόμενο να χαθεί η ευκαιρία της λύσης των δύο κρατών, ανέφερε το Arab48.com.

Αυτό έγινε μετά από δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) Μαχμούντ Αμπάς στη Βηθλεέμ, όπου δήλωσε ότι η λύση των δύο κρατών «φαίνεται μακρινή».

Ο Μπάιντεν μετέφερε: «Γνωρίζω ότι ο στόχος των δύο κρατών φαίνεται τόσο μακρινός, ενώ οι προσβολές όπως οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τα ταξίδια ή η καθημερινή ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών σας είναι υπαρκτές και είναι άμεσες».

Και πρόσθεσε: «Έτσι, ακόμη κι αν δεν είναι ώριμο το έδαφος αυτή τη στιγμή για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνησή μου δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια να φέρουν τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς και τις δύο πλευρές πιο κοντά».

Ο Χακ προειδοποίησε ότι ο ΟΗΕ έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι η ευκαιρία θα παρέλθει αν δεν σημειωθεί πρόοδος σχετικά με τη λύση των δύο κρατών.

«Έχουμε εκδώσει αυτήν την προειδοποίηση πολλές φορές και ελπίζουμε ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες θα ενεργήσουν σύμφωνα με αυτό», σημείωσε ο Χακ.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε: «Συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση στην εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών», τονίζοντας ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η έλλειψη λύσης θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο πεδίο.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ φοβούνται ότι το σημερινό status quo μπορεί να μην συνεχιστεί μακροπρόθεσμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα