ΑΘΗΝΑ
08:42
|
05.05.2024
Ο κ.κ. Θεόφιλος εξέφρασε την ανησυχία του για τις καθημερινές πια διώξεις χριστιανών, αλλά και μουσουλμάνων, στην Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπέρ της ανάγκης για ενεργή αμερικανική παρέμβαση για την προστασία της χριστιανικής κληρονομίας και της παρουσίας της στους Αγίους Τόπους, κυρίως στην πόλη της Ιερουσαλήμ τάχθηκε εκ νέου ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάντεν. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων τόνισε ότι ιδιαιτέρως η πόλη της Ιερουσαλήμ βιώνει ένα κύμα πρωτόγνωρων επιθέσεων από μέλη ακραίων ισραηλινών οργανώσεων με την ανοχή των αστυνομικών αρχών του Ισραήλ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κλίμα απώθησης των χριστιανών από την ιερή τους πόλη.

Ο Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των τριών εκκλησιών που έχουν την ευθύνη του προσκυνηματικού ναού (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Κουστωδία της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και το Αρμενικό Πατριαρχείο) λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία.

Ο πατριάρχης Ιεροσολύμων αναφέρθηκε στον περιορισμό της ελευθερίας της λατρείας σε βάρος μουσουλμάνων και χριστιανών, ο οποίος εμποδίζει τους πιστούς να προσεγγίσουν ελεύθερα τους τόπους λατρείας τους. Μάλιστα, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις ενέργειες της ισραηλινής αστυνομίας φέτος το Μεγάλο Σάββατο. Τόνισε ότι η διατήρηση της χριστιανικής παρουσίας αποτελεί σημαντικό ανθρωπιστικό και πολιτισμικό μήνυμα καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της χριστιανικής μετανάστευσης.

Τέλος, κ.κ. Θεόφιλος ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τις προσπάθειες κατασχέσεων χριστιανικών ακινήτων στην κύρια είσοδο του Ναού της Αναστάσεως και στην ιστορική διαδρομή των χριστιανών προσκυνητών από την Πύλη του Δαβίδ και από την Νέα Πύλη προς το εσωτερικό της Παλαιάς Πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: καμιά συμφωνία δεν επετεύχθη μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Ελεύθερος αστυνομικός από τις ισραηλινές αρχές με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Στην Αθήνα το Άγιο Φως

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα