ΑΘΗΝΑ
21:24
|
03.10.2024
Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν αναστολή μετά τη δημοσίευση του βίντεο όπου φαίνεται να ρίχνουν δακρυγόνα σε έναν άστεγο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αστυνομικοί του Παρισιού αντιμετωπίζουν αναστολή μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο όπου φαίνεται να ρίχνουν δακρυγόνα σε έναν άστεγο, το οποίο εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας μια συζήτηση για την αστυνομική βία, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Αντιμέτωπη με μια δημόσια αντίδραση, η αστυνομία του Παρισιού ανέφερε σε tweet το βράδυ της Παρασκευής ότι προσέγγισε την υπηρεσία της Γενικής Επιθεώρησης της Εθνικής Αστυνομίας για να ερευνήσει το περιστατικό χρήσης δακρυγόνων από πλήρωμα της αστυνομίας.

Σε βάρος του αστυνομικού πληρώματος που βρισκόταν σε νυχτερινή περιπολία θα κινηθεί ποινική έρευνα για επίδοση βίας με υπηρεσιακό όπλο. «Οι αξιωματούχοι εφόσον εντοπιστούν θα τεθούν σε αναστολή», ανέφερε το tweet.

Το βίντεο 20 δευτερολέπτων που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει ένα αστυνομικό όχημα να κάνει όπισθεν σε έναν δρόμο στο Bourget στα προάστια του Seine-Saint-Denis αφού εντόπισε έναν άστεγο στο πεζοδρόμιο ενός δρόμου.

Στη συνέχεια, ένας αστυνομικός ψεκάζει μεγάλο όγκο δακρυγόνων στο πρόσωπο του άνδρα χωρίς καμία πρόκληση και το όχημα φεύγει, ενώ ο σοκαρισμένος άνδρας ουρλιάζει αβοήθητος και καταρρέει στο πεζοδρόμιο.

Το βίντεο που τράβηξε ένας πολίτης από ένα κοντινό κτίριο και αναρτήθηκε στο Twitter κυκλοφόρησε ευρέως ως μια ακόμη υπόθεση της βαρβαρότητας της γαλλικής αστυνομίας. Ο άστεγος που πιστεύεται ότι ήταν ψυχικά διαταραγμένος φέρεται να πέταξε αντικείμενα στους περαστικούς και ως αντίδραση, ένας ποδηλάτης ειδοποίησε την αστυνομία, είπε ο μάρτυρας που τράβηξε το βίντεο στο FranceTV.

Ο αριστερός πολιτικός Ρακέλ Γκαρίντο έγραψε στον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού για περαιτέρω ενέργειες κατά των αστυνομικών, χαρακτηρίζοντάς το «απαράδεκτη συμπεριφορά».

Η αστυνομία του Παρισιού έχει εμπλακεί σε πολλά περιστατικά απρόκλητης βίας και θανάτους πολιτών. Πιο πρόσφατα, η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των επιβατών οχημάτων σε δύο ξεχωριστά περιστατικά προκαλώντας θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς αφού αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις εντολές τους.

Το 2020, η αστυνομία συνελήφθη από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να επιτίθεται βίαια σε έναν μαύρο παραγωγό μουσικής έξω από το στούντιό του επειδή φέρεται ότι δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να καταδικαστεί ο Νετανιάχου για τα εγκλήματά του, λέει ο Χαβιέρ Μπαρδέμ (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει ισραηλινούς και ιρανικούς βομβαρδισμούς σε Γάζα και Λίβανο

Έναν 35χρονο συνέλαβαν στο Λονδίνο για την επίθεση με οξύ σε εφήβους

Δημοσκόπηση MRB: Νέα πτώση ΝΔ και το ντέρμπι Ανδρουλάκη-Δούκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα