ΑΘΗΝΑ
18:03
|
07.05.2024
Πάνω από 15.000 στρέμματα καμένης γης, μια «ουλή» στο έδαφος, και απανθρακωμένα ζώα το αποτέλεσμα της δασικής πυρκαγιάς στο νότιο Ρέθυμνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το καταστροφικό αποτύπωμα της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε την Παρασκευή στο νότιο Ρέθυμνο και έλαβε σύντομα διαστάσεις καθώς δεν κατέστη δυνατόν να οριοθετηθεί αποκαλύπτει εικόνα που δημοσιεύθηκε μέσω του προγράμματος γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Copernicus, κάνοντας λόγο για «ουλή» στο έδαφος η οποία είναι ορατή μέσω δορυφόρου.

Για μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή έκανε λόγο το Εθνικό Αστεροσκοπείο το Σάββατο, υπογραμμίζοντας πως περίπου 15.000 στρέμματα έγιναν στάχτη σε λιγότερο από 24 ώρες, με τη μέτρηση να πραγματοποιείται ενώ υπήρχαν ακόμη ενεργές εστίες στο πεδίο. 

Η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε στο πέρασμά της χορτολιβαδική έκταση, ελιές και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και θαμνώδη βλάστηση, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Γ.Τσικαλά, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του τοπικού μεσου ενημέρωσης cretalive.gr, με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη να προσθέτει ότι έχουν καεί πολλά μελίσσια και πρόβατα. «Ευτυχώς τώρα βλέπουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Επιχειρούν τρία ελικόπτερα και ελπίζουμε να τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο ανατολικά της Ορνέ. Αλλά η καταστροφή είναι βιβλική» σημείωσε ο Γ. Ταταράκης

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στη Νότια Αφρική

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα