ΑΘΗΝΑ
04:02
|
04.05.2024
Η απεργία αφορά ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Γραφεία Τύπου Φορέων του Δημοσίου, ΓΓΕΕ. Ολοκληρώνεται αύριο στις 5.30 π.μ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη είναι από τις 5.30 το πρωί σήμερα η 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και άλλες ενώσεις εργαζομένων στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης.

Η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΠΗΤ, η ΕΣΗΕΜΘ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΗΕΠΗΝ και τα Σωματεία της ΕΡΤ ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ., Π.ΣΥ.Π.ΕΡΤ, Σ.Ε.Κ.Ο.Χ.ΕΡΤ και το Πανελλήνιο Σωματείο Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής ΜΜΕ συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα ως τις 5.30 το πρωί της Τρίτης, 19 Ιουλίου σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Δημοτικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς, Γραφεία Τύπου Φορέων του Δημοσίου, ΓΓΕΕ).

Ζητούν την άμεση ικανοποίηση των οικονομικών αιτημάτων των δημοσιογράφων και των εργαζομένων – μελών των Σωματείων μας στα δημόσια ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση των απεργών αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Δεν κλείνουμε την πόρτα στη διαπραγμάτευση και εμμένουμε σε πραγματικές αυξήσεις. Οι μη μισθολογικές παροχές είναι καλοδεχούμενο συμπλήρωμα σε πραγματικές αυξήσεις.

Η κυβέρνηση θα είχε την δυνατότητα να εντάξει την ικανοποίηση των αιτημάτων μας στο πλαίσιο των ευρύτερων πρωτοβουλιών που έχει εξαγγείλει ότι προτίθεται να αναλάβει για να ανταποκριθεί στις αυστηρές συστάσεις για τους περιορισμούς που διαπιστώνονται στη χώρα σχετικά με την ελευθερία του τύπου.

Όλοι μαζί ενωμένοι, οι εργαζόμενοι στα δημόσια ΜΜΕ, απεργούμε και διεκδικούμε αξιοπρεπή αντιμετώπιση.

Η αμοιβή σε είδος μπορεί μόνο να συμπληρώσει και όχι να αντικαταστήσει το μισθό. Υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματά μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα