ΑΘΗΝΑ
11:58
|
18.05.2024
Κατά την αποψινή ψηφοφορία οι πέντε υποψήφιοι θα γίνουν τέσσερις, την Τρίτη τρεις και την Τετάρτη δύο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα διαδικασία ψηφοφορίας διεξάγεται σήμερα το απόγευμα από τις 17.00 ως τις 19.00 (ώρα Λονδίνου και από τις 17.00 ως τις 21.00 ώρα Αθήνας) από την κοινοβουλευτική ομάδα των κυβερνώντων «Συντηρητικών» στη Βρετανία καθώς οι 358 βουλευτές καλούνται να επιλέξουν έναν από τους πέντε δελφίνους για την ηγεσία του κόμματος και το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Οι πέντε υποψήφιοι είναι: Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ που παραμένει ο δημοφιλέστερος μεταξύ των βουλευτών του κόμματος αφού στην προηγούμενη ψηφοφορία πήρε 101 ψήφους, της Πένυ Μόρνταντ που είχε 83 ψήφους, της Λιζ Τρας που είχε πάρει 64 ψήφους, της Κέμι Μπέιντενοκ με 49 ψήφους και του Τομ Τούγκενχατ που είχε 32 ψήφους και αναμένεται να μείνει απόψε εκτός νυμφώνος καθώς δύσκολα θα καταφέρει να εξασφαλίσει τις τουλάχιστον 27 ψήφους βουλευτών που απαιτούνται για να παραμείνει στην «κούρσα».

Από την αποψινή διαδικασία οι πέντε υποψήφιοι αναμένεται να γίνουν τέσσερις. Αύριο θα τεθούν εκ νέου σε ψηφοφορία από τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και στη συνέχεια οι επικρατέστεροι τρεις θα συμμετάσχουν στο τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Από τους πέντε υποψήφιους θα απομείνουν τέσσερις. Στις αυριανές εσωκομματικές εκλογές οι τέσσερις θα γίνουν τρεις

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η τελική ψηφοφορία από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και στη συνέχεια το τελικό ζευγάρι θα τεθεί στην κρίση των περίπου 200.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος που θα ψηφίσει με επιστολική ψήφο.

Ο τελικός νικητής, επόμενος αρχηγός των Συντηρητικών και πρωθυπουργός, θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Χεζμπολάχ: Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων στην σύγκρουση με Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα