ΑΘΗΝΑ
11:14
|
25.09.2024
Με βέτο στην ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ απειλεί ο Ταγίπ Ερντογάν αν δεν τηρηθεί η συμφωνία που υπέγραψαν με την Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία πρόκειται να παγώσει τις προσπάθειες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εάν οι σκανδιναβικές χώρες δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που δόθηκαν τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Σουηδία «δεν παρουσιάζει καλή εικόνα» προς το παρόν.

Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στην αμυντική συμμαχία ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετώπισαν την αντίθεση της Τουρκίας, η οποία κατηγόρησε τις σκανδιναβικές χώρες ότι υποστηρίζουν ομάδες που θεωρεί τρομοκράτες.

Οι τρεις χώρες υπέγραψαν συμφωνία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη τον περασμένο μήνα για την άρση του βέτο της Άγκυρας με αντάλλαγμα δεσμεύσεις από την Σουηδία και την Φινλανδία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τις εξαγωγές όπλων. Η Τουρκία έχει δηλώσει ότι θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της συμφωνίας προκειμένου να επικυρώσει τα αιτήματα των δύο χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο εξώδικο Λινού στον Πολάκη-Στον εισαγγελέα ο Χανιώτης βουλευτής

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει να κερδίζει, η Δύση δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα

Η ηλεκτρική διασύνδεση στο επίκεντρο της τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας

Μητσοτάκης προς Ισραήλ: «Oι φίλοι πρέπει να λένε σκληρές αλήθειες»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα