ΑΘΗΝΑ
13:34
|
03.05.2024
Το απόγευμα θα συναντηθεί με στελέχη του κογκρέσου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στις 21.00 με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ξεκινά από σήμερα στο Πεντάγωνο και στα στρατηγεία αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει απόψε μετά τις 21.00 το βράδυ με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, αναμένεται να τεθούν θέματα περαιτέρω εμβάθυνσης της ήδη στενής διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την πρόσκτηση νέων αμυντικών δυνατοτήτων και εξοπλισμών όπως η απόκτηση των αεροσκαφών F-35.

Θα προηγηθούν συναντήσεις με την ηγεσία και στελέχη της δεξαμενής σκέψης Heritage Institute και με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 17:00’ και 18:30’ ώρα Ελλάδος αντιστοίχως. Ακολούθως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα έχει συνεργασία με τον επικεφαλής του Προγράμματος F-35 του Αμερικανικού Πενταγώνου, Αντιστράτηγο Μάικλ Σμιτ (Lt Gen Michael Smidt), καθώς και με τον Πρόεδρο του American-Hellenic Institute (AHI, Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου) Νίκο Λαρυγγάκη.

Οι συναντήσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου δεν θα περιοριστούν στο Πεντάγωνο καθώς το πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνει συνάντηση με πολιτικά στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, άλλους γερουσιαστές και βουλευτές των Επιτροπών Εξωτερικών και Άμυνας του κογκρέσου αλλά και στελέχη αμερικανικών πολεμικών βιομηχανιών.

Την Τετάρτη, στις 20 Ιουλίου ο Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στο Fort Worth, Τέξας, όπου κατασκευάζονται τα μαχητικά F-35 για ενημέρωση και συνάντηση με ηγετικά στελέχη της Lockheed Martin.

Μία μέρα μετά, στις 21 Ιουλίου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο της AHEPA στο Ορλάντο, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ετών από την ίδρυση της ιστορικής οργάνωσης που προωθεί εθνικά θέματα  και τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα