ΑΘΗΝΑ
05:47
|
19.04.2024
«Αυτά είναι καλά νέα για τις προμήθειες μας σε φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα και έπειτα», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ταξίδεψε σήμερα στο Μπακού, όπου υπέγραψε μνημόνιο με το Αζερμπαϊτζάν για τον διπλασιασμό των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως έως το 2027.

«Σήμερα, με αυτό το νέο μνημόνιο, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή μας συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν, βασικό εταίρο στις προσπάθειές μας να απομακρυνθούμε από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το Αζερμπαϊτζάν αυξάνει ήδη τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από 8,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2021 σε 12 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2021, ο αγωγός Nord Stream 1 μετέφερε 59,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ευρώπη.

«Με τη σημερινή συμφωνία, δεσμευόμαστε να επεκτείνουμε τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, να διπλασιάσουμε τις προμήθειες φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν στην ΕΕ. Αυτά είναι καλά νέα για τις προμήθειες μας σε φυσικό αέριο αυτόν τον χειμώνα και έπειτα», ανέφερε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου είναι ένα δίκτυο αγωγών που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Γεωργίας και Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα