ΑΘΗΝΑ
09:57
|
02.05.2024
Ο ανώτατος Σιίτης ιερωμένος του Ιράν ζήτησε μακροπρόθεσμη συνεργασία μετ τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκε σήμερα με τον ανώτατο ιερωμένο Σιιτών του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στην Τεχεράνη, στο πρώτο ταξίδι του ηγέτη του Κρεμλίνου εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Ο Χαμενεΐ ζήτησε μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας, λέγοντας στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι δύο χώρες πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση ενάντια στη «δυτική εξαπάτηση», όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε διασφαλίσει ότι η Ρωσία «διατήρησε την ανεξαρτησία της» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι οι χώρες θα πρέπει να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα στις εμπορικές συναλλαγές. «Το αμερικανικό δολάριο θα πρέπει να αφαιρεθεί σταδιακά από το παγκόσμιο εμπόριο», πρόσθεσε.

Ο Χαμενεΐ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν είχε εναλλακτική όσον αφορά την εισβολή στην Ουκρανία. «Αν δεν είχατε πάρει την πρωτοβουλία, η άλλη πλευρά θα είχε προκαλέσει πόλεμο με δική της πρωτοβουλία», είπε στον πρόεδρο της Ρωσίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Μαζική αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα