ΑΘΗΝΑ
15:21
|
23.09.2024
Παρά τις τακτικές αμφισβήτησης του ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας από τον πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρου, οι ΗΠΑ εκφράζουν εμπιστοσύνη στο εκλογικό σύστημα της Βραζιλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εμπιστοσύνη τους στο ηλεκτρονικό εκλογικό σύστημα της Βραζιλίας απέδωσαν ακόμα μια φορά οι ΗΠΑ, μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου αμφισβήτησε το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της χώρας σε μια ενημέρωση σε ξένους διπλωμάτες..

«Η Βραζιλία έχει ισχυρό ιστορικό ελεύθερων, δίκαιων και διαφανών εκλογών και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι το εκλογικό της σύστημα θα αντανακλά τη βούληση του λαού στις εκλογές του Οκτωβρίου», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τρίτη.

Ο Μπολσονάρου είπε σε περίπου 40 μέλη του διπλωματικού σώματος στη Μπραζίλια ότι το εκλογικό σύστημα ήταν ευάλωτο σε νοθεία, έναν ισχυρισμό που έχει κάνει επανειλημμένα για να θέσει υπό αμφισβήτηση τις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου στις οποίες θα διεκδικήσει επανεκλογή.

Στην άνευ προηγουμένου ενημέρωση τρεις μήνες πριν από τις γενικές εκλογές παραβρέθηκαν απεσταλμένοι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και άλλων εθνών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι Βραζιλιάνοι είναι βαθιά αφοσιωμένοι στους δημοκρατικούς τους θεσμούς.

«Οι εκλογές που διεξάγονται από το ικανό και δοκιμασμένο στο χρόνο εκλογικό σύστημα και τους δημοκρατικούς θεσμούς της Βραζιλίας λειτουργούν ως πρότυπο για τα έθνη στο ημισφαίριο και στον κόσμο», είπε ο εκπρόσωπος.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν εμπιστοσύνη στο εκλογικό σύστημα της Βραζιλίας. Τον Μάιο, το Reuters ανέφερε ότι ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Γουίλιαμ Μπερνς είπε σε ανώτερους Βραζιλιάνους αξιωματούχους ότι ο Μπολσονάρου θα πρέπει να σταματήσει να αμφισβητεί το εκλογικό σύστημα της χώρας τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πατριαρχείο στο Κίεβο ζητά από το Φανάρι ο Ζελένσκι

Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε.: 101,53 εκατομμύρια για τις καταστροφές του «Daniel»

Στέφανος Κασσελάκης στο X: «Είμαι εδώ»

Το Ισραήλ χτυπά τον Λίβανο: Πάνω από 180 νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα