ΑΘΗΝΑ
02:13
|
19.04.2024
«Οι πόροι υδρογονανθράκων της Μεσογείου δεν είναι τα παιχνίδια των Ελληνοκυπρίων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία πρόκειται να αρχίσει εκ νέου τις εξορύξεις κοντά στην Κύπρο τον Αύγουστο, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, σε ανακοίνωση που εγείρει ανησυχίες για διπλωματική διαμάχη Τουρκίας-ΕΕ.

Ο Φουάτ Οκτάι, κατά την διάρκεια επίσκεψης στην αποκαλούμενη Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, που αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία, δήλωσε ότι η χώρα του θα ξαναρχίσει τις γεωτρήσεις στα ανοικτά των ακτών του νησιού τον Αύγουστο, χωρίς να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

«Οι πόροι υδρογονανθράκων της Μεσογείου δεν είναι τα παιχνίδια των Ελληνοκυπρίων», ανέφερε σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο Οκτάι. «Το πλοίο γεώτρησης Abdulhamid Han σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα», πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πολύ κοντά στην επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία το 2020 για την εισβολή της στα αμφισβητούμενα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου για να επεκτείνει τις δραστηριότητες γεώτρησης φυσικού αερίου βρίσκοντας νέα αποθέματα.

Η διπλωματική κρίση κορυφώθηκε με την Τουρκία να αποσύρει ένα ερευνητικό σκάφος από την θαλάσσια περιοχή και να αναστείλει τις επιχειρήσεις γεώτρησης κοντά στην Κύπρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα