ΑΘΗΝΑ
15:44
|
19.05.2024
Στην τελική ευθεία η αναμέτρηση για την ανάδειξη του επόμενου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας θα αναμετρηθούν για το αξίωμα του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού κέρδισαν την τελική ψηφοφορία μεταξύ των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Σουνάκ έχει ηγηθεί σε όλους τους γύρους της ψηφοφορίας μεταξύ των Συντηρητικών νομοθετών, αλλά η Τρας είναι αυτή που φαίνεται να έχει κερδίσει το πλεονέκτημα μέχρι στιγμής μεταξύ των 200.000 μελών του κυβερνώντος κόμματος που τελικά θα επιλέξουν τον νικητή.

Έντεκα υποψήφιοι αρχικά κατέθεσαν τα ονόματά τους, αλλά σε μια πέμπτη και τελευταία ψηφοφορία των Συντηρητικών νομοθετών σήμερα, η υφυπουργός Εμπορικής Πολιτικής Πένυ Μορντάουντ αποκλείστηκε. Ο Σουνάκ συγκέντρωσε 137 ψήφους, έναντι των 113 της Τρας και των 105 της Μορντάουντ.

Όποιος θριαμβεύσει όταν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα την 5η Σεπτεμβρίου πρόκειται να κληρονομήσει μερικές από τις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Ο πληθωρισμός στη χώρα οδεύει προς το 11%, η ανάπτυξη καθυστερεί, οι απεργιακές κινητοποιήσεις αυξάνονται και η λίρα πλησιάζει τα ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο μετά την επίθεση

Συνετρίβη απόπειρα πραξικοπήματος στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα