ΑΘΗΝΑ
03:26
|
03.05.2024
Με ατάκα από την ταινία «Εξολοθρευτής 2: Ημέρα κρίσης» πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέροντας ότι «Η αποστολή ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό … hasta la vista, baby».

Ο Τζόνσον αναγκάστηκε να ανακοινώσει την παραίτησή του νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από μια μαζική «εξέγερση» εναντίον του με αφορμή μια σειρά σκανδάλων που το κόμμα του αποφάσισε ότι είχαν υπονομεύσει την ικανότητά του να ηγείται της χώρας μετά από τρία ταραχώδη χρόνια.

Μιλώντας στις τελευταίες του «Ερωτήσεις του Πρωθυπουργού», που φέρνουν τον πρωθυπουργό αντιμέτωπο με τους αντιπάλους του σε θορυβώδη συζήτηση, ο Τζόνσον αναφέρθηκε στο έργο του σχετικά με την απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού και την υποστήριξή του στην Ουκρανία στην άμυνά της κατά της Ρωσίας. «Βοηθήσαμε, βοήθησα, να περάσουμε αυτή την χώρα από μια πανδημία και να βοηθήσουμε να σωθεί μια άλλη χώρα από την βαρβαρότητα».

«Η αποστολή ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό», είπε ο Τζόνσον. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους εδώ και hasta la vista, baby». Η ατάκα, δανεισμένη από τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στην ταινία του 1991 «Εξολοθρευτής 2: Ημέρα κρίσης» που έχει μεταφραστεί ως «τα λέμε αργότερα», προκάλεσε ένα γύρο χειροκροτημάτων από τους περισσότερους Συντηρητικούς.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ορισμένοι από αυτούς που χειροκροτούσαν είχαν παραιτηθεί από την κυβέρνησή του, είχαν επικρίνει την ηγεσία του και απαίτησαν να παραιτηθεί. Δημοσιογράφοι στην αίθουσα συζητήσεων είπαν ότι η προκάτοχός του, Τερέζα Μέι, δεν χειροκρότησε.

Στην τελευταία του ομιλία ο Μπόρις Τζόνσον έδωσε επίσης συμβουλές στον μέχρι τώρα ανώνυμο διάδοχό του: Μείνετε κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίξτε την Ουκρανία, μειώστε τους φόρους, μην αφήσετε το υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει φιλόδοξα σχέδια και δώστε προσοχή στο εκλογικό σώμα. «Θυμηθείτε, πάνω απ ‘όλα, δεν είναι το Twitter που μετράει, είναι οι άνθρωποι που μας έστειλαν εδώ», συμπλήρωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα