ΑΘΗΝΑ
03:59
|
20.04.2024
Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος αναζητεί άλλο μεσολαβητή ώστε να ξαναρχίσουν, κάποτε, οι διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς υποδέχθηκε σήμερα στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ένα 15ήμερο αφότου είχε δεχθεί εκεί και τον Ισραηλινό υπηρεσιακό πρωθυπουργό Γιαίρ Λαπίντ.

Βασικός στόχος της επίσκεψης του Παλαιστίνιου προέδρου στο Παρίσι θα είναι η βολιδοσκόπηση προθέσεων της γαλλικής προεδρίας για την ανάληψη ενός ρόλου μεσολάβησης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή επιβεβαίωσε και μετά την τελευταία συνάντηση του Προέδρου Αμπάς με τον ηγέτη των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την περασμένη Παρασκευή στη Βηθλεέμ πως οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να ασκήσουν την παραμικρή πίεση στο Ισραήλ για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας που έχει «παγώσει» από το 2014.

Σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας αναφέρεται πως στη διάρκεια γεύματος εργασίας, ο Γάλλος πρόεδρος θα συζητήσει με τον ομόλογό του «τους πιθανούς τρόπους επανάληψης των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης» στη Μέση Ανατολή. Θα συζητήσουν επίσης «την επισιτιστική κρίση που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας», η οποία «επηρεάζει ιδιαίτερα τις χώρες της Μέσης Ανατολής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα