ΑΘΗΝΑ
05:18
|
18.04.2024
Η παραίτηση του Μάριο Ντράγκι έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανοίγοντας τον δρόμο για πρόωρες εκλογές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παραιτήθηκε όπως αναμενόταν ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μετά την επίδοση σχετικής επιστολής που έδωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, έπειτα από την αποτυχία του να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων το βράδυ της Τετάρτης στη Γερουσία και να πείσει τους βουλευτές από το λαϊκίστικο «Κίνημα των Πέντε Αστέρων», το κεντροδεξιό «Φόρτσα Ιτάλια» και την ακροδεξιά «Λέγκα» να στηρίξουν την κυβέρνηση με την ψήφο τους.

Η εξέλιξη επισπεύδει τις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί στην Ιταλία για το 2023 και όπως φαίνεται θα διεξαχθούν (για πρώτη φορά από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) φθινόπωρο, πριν καν την ψήφιση του προϋπολογισμού για την επόμενη χρονιά. Μία πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 22α Οκτωβρίου.

Τα γεγονότα αυτά δεν αντιμετωπίστηκαν θετικά από τις αγορές.  Ο δείκτης FTSEMIB  στο ιταλικό χρηματιστήριο έπεσε μετά την είδηση της αποδοχής της παραίτησης Ντράγκι από τον Πρόεδρο Ματαρέλα κατά 2,94%.

Εικόνα

Τον Φεβρουάριο 2021, ο Μάριο Ντράγκι είχε αποδεχθεί την πρόταση του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας να γίνει πρωθυπουργός για να βγάλει την Ιταλία από την υγειονομική, οικονομική, πολιτική κρίση και για να διαπραγματευθεί με τις Βρυξέλλες ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης από το οποίο η Ιταλία έλαβε την μερίδα του λέοντος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα