ΑΘΗΝΑ
12:42
|
04.05.2024
Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, διέλυσε επίσημα το κοινοβούλιο της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία πρόκειται να διεξαγάγει γενικές εκλογές το φθινόπωρο, αφού ο πρόεδρος της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, διέλυσε επίσημα το κοινοβούλιο. Η απόφαση ελήφθη μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι έπειτα από την αποτυχία του να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων το βράδυ της Τετάρτης στη Γερουσία και να πείσει τους βουλευτές από το λαϊκίστικο «Κίνημα των Πέντε Αστέρων», το κεντροδεξιό «Φόρτσα Ιτάλια» και την ακροδεξιά «Λέγκα» να στηρίξουν την κυβέρνηση με την ψήφο τους.

Ο Ντράγκι, οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα συνεχίσει να ηγείται μιας προσωρινής κυβέρνησης. Οι εκλογές, που πρόκειται να διεξαχθούν την 25η Σεπτεμβρίου, θα είναι οι δεύτερες στην Ιταλία σε τέσσερα χρόνια.

«Η κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτησή της […] Ευχαριστώ τον Μάριο Ντράγκι και τους υπουργούς για την δέσμευσή τους κατά τη διάρκεια αυτών των 18 μηνών», δήλωσε ο Ματαρέλα. «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει περιορισμούς στις δραστηριότητές της, αλλά έχει τα εργαλεία να λειτουργήσει αυτούς τους μήνες πριν έρθει η νέα εκτελεστική εξουσία», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα