ΑΘΗΝΑ
02:35
|
20.05.2024
Πρόκειται να διαπραγματευτεί την αγορά περισσότερου ρωσικού φυσικού αερίου για την Ουγγαρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, ταξίδεψε σήμερα στη Μόσχα για να συζητήσει την αγορά περισσότερου ρωσικού φυσικού αερίου για λογαριασμό της χώρας του, όπως ανέφερε το κυβερνών κόμμα Fidesz.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ουγγαρίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει επιπλέον 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου επιπλέον των ποσοτήτων που ορίζονται στις μακροπρόθεσμες συμβάσεις», δήλωσε το Fidesz.

Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 6,7% της κατανάλωσης φυσικού αερίου της Ουγγαρίας το 2020, σύμφωνα με στοιχεία του φορέα εκμετάλλευσης αγωγών φυσικού αερίου της Ουγγαρίας, FGSZ.

Ο Szijjártó θα «διαπραγματευτεί» το ζήτημα στη Μόσχα, σύμφωνα με την δήλωση, και πρόκειται να συναντηθεί με τους αντιπροέδρους της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ και Ντένις Μαντούροφ, καθώς και τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε ότι η Ευρώπη «αυτοπυροβολήθηκε στα πνευμόνια» με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την απαγόρευση στις περισσότερες ρωσικές εισαγωγές πετρελαίου μετά από εβδομάδες αντίστασης από την Ουγγαρία, παραχωρώντας τελικά εξαίρεση για το ρωσικό πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών, έπειτα από αίτημα του Ορμπάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα