ΑΘΗΝΑ
01:10
|
25.04.2024
Οι αρχές ισχυρίστηκαν πως η ρίψη των μολυσμένων νερών στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι «ασφαλής» επειδή οι ποσότητες ύδατος που θα απελευθερωθούν τελούν υπό «ειδική διαχείριση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο για την απελευθέρωση στον Ειρηνικό Ωκεανό δεκάδων τόνων ραδιενεργού νερού από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, 11 χρόνια μετά το καταστροφικό πυρηνικό δυστύχημα, αποδέχθηκαν σήμερα οι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία.

Εικόνα

Οι αρχές ισχυρίστηκαν πως η ρίψη των μολυσμένων νερών στον Ειρηνικό Ωκεανό είναι «ασφαλής» επειδή, μεταξύ άλλων, οι ποσότητες ύδατος που θα απελευθερωθούν τελούν υπό «ειδική διαχείριση» και περιέχουν ίχνη από τρίτιο.

Οι ποσότητες υδάτων που θα απελευθερωθούν χρησιμοποιήθηκαν για την ψύξη των πυρηνικών αντιδραστήρων στην πυρηνική μονάδα παραγωγής ενέργειας στη Φουκουσίμα κατά το καταστροφικό περιστατικό του 2011 και ως σήμερα παραμένουν σε υπόγειες αποθήκες.

Τον Μάιο η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) διαβεβαίωσε πως θα ελέγξει «ανεξάρτητα» τη σχεδιαζόμενη ρίψη του μολυσμένου νερού από τον πυρηνικό σταθμό Νταϊίτσι της Φουκουσίμα δίνοντας παράλληλα τακτικές εκθέσεις στις αρμόδιες ιαπωνικές και διεθνείς αρχές.

Οικολογικές οργανώσεις στην Ιαπωνία, την Νότια Κορέα καθώς επίσης και οι κυβερνήσεις νησιωτικών κρατών του Νότιου Ειρηνικού αντιτίθενται στο σχέδιο απελευθέρωσης μολυσμένων υδάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό εκφράζοντας έντονα φόβους για την ασφάλεια των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα